Circuit Nisa 4 nights Circuit Nisa, Circuit Nisa
Februarie nu este doar luna îndrăgostițlor, ci și luna luna carnavalelor. Unul dintre cele cele mai renumite carnavaluri din lume, alături de cele de la Rio de Janeiro și Veneția, este Carnavalul de la Nisa, cel mai important eveniment de iarnă de pe Riviera Franceză, care atrage în fiecare an peste 1 milion de vizitatori din întreaga lume. Culoare și veselie, costume extravagante, care alegorice, bătaie cu flori, marionete cu capete supradimensionate, sunet și lumină.

Vom fi acolo, în Place Massena, la ceremonia de deschidere și la bătălia cu flori. Iată invitația făcuta de însuși Christian Estrosi, primarul Nisei: "Cu ocazia împlinirii a 150 de ani și pentru a onora inscripția "orașului stațiune de iarnă Riviera" de la Nisa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Carnavalul de la Nisa 2023 va avea ca temă comorile patrimoniului nostru mondial. Ne vedem în perioada 10-26 februarie 2023, pentru "Carnavalul de la Nisa, Regele Comorilor Lumii" !

!!! BONUS pentru cei care vin cu noi la Carnavalul de la Nisa: la doar 32 km distanță , pe coasta Mării Liguriei, la granița Franța-Italia ne așteaptă Menton, unde vom participa la "Fête du Citron®" (Lemon Festival), eveniment unic în lume, care atrage sute de mii de vizitatori în fiecare an. Vom admira expoziția de statui din citrice în Jardins Biovès, iar la Palais de l’Europe , ne vom îmbăta de arome și culori de neuitat la Târgul meșteșugurilor și la Festivalul Orhideelor.

Ziua 1- joi, 09.02.2023: Întâlnire cu însoțitorul de grup la aeroportul din Timișoara, în jurul orei 12:00 pentru zborul Lufthansa : Timișoara h 14:25 – München h 14:55 și München h 17:35 – Nice h 19:05 . Mențiune: orarul de zbor informativ, poate suferi modificări . Transfer de la aeroportul din Nice la hotel . Seara, Orașul Vechi se lasă descoperit în toată splendoarea sa. Cu siguranță vom găsi un restaurant șarmant, cu bucate alese din gastronomie niçoise. Permiteți-vă o incursiune pentru a descoperi gusturi și practici culinare recunoscute de Ministerul Francez al Culturii și incluse în patrimoniul imaterial național francez în 2019. Vom avea ocazia să descoperim adevăratele rețete ale Nissei La Bella.

Ziua 2 – vineri, 10.02.2023 Mic dejun. Pornim să descoperim Nice sau Golful Îngerilor, într-un tur panoramic cu busul turistic hop-on – hop off . Nice Le Grand Tour este modul ideal de a obține o imagine de ansamblu a acestui oraș frumos. Plecăm din centru, de la Le Jardin Albert , traversăm Villefranche-sur-Mer și facem o oprire la Catedrala Ortodoxă Rusă Sfântul Nicolae, cel mai mare lăcaş de cult ortodox rus din afara graniţelor Rusiei. Continuăm turul până pe Promenade des Anglais și revenim la hotel. Timp liber. La ora 18.30 vom fi prezenți in Place Masséna, la ceremonia de deschidere a Carnavalui de la Nisa.

Ziua 3 – sâmbătă, 11.02.2023 Mic dejun. Suntem pregătiți pentru plecare spre Monaco si Menton. Din zona portului, ne îmbarcăm în autobuz Lignes d'Azur 100, către Monaco, unde ajungem în aproximativ 45 minute. Avem timp să vizităm Muzeul Oceanografic „Jacques Cousteau”, pentru ca apoi să ne indreptam spre Orașul Vechi, cu oprire la Catedrala Notre Dame, unde s-a căsătorit prințesa Grace și unde se află și mormântul acesteia. Odată ajunși in Piața Palatului, la ora 12, asistăm la schimbul de gardă de la Palat. La ora 13 luăm trenul spre Menton, ocazie să admirăm spectaculoasa arhitectură a gării Monaco / Monte-Carlo. La Menton vom păși fascinați prin Grădinile Biovès, care capătă in aceste zile culori orbitoare de galben și portocaliu. Decorurile sunt incredibile, statui gigantice, unele necesitând zile întregi de muncă și 10 – 15 tone de citrice. Apoi vom face o incursiune la Palais de l’Europe unde artizanii își prezintă lucrările : sculpturi în lemn, gravură pe sticlă, ceramică, dar si delicatese culinare. Tot la Palais de l’Europe se desfășoară festivalul orhiedeelor. Prezentate de Association des Orchidophiles et Épiphytophiles de France, orhideele se deschid și înfloresc în propria grădină de la Palais de l'Europe. Protagonistele show-ului sunt cele mai frumoase din lume și rivalizează între ele ca, formă, culoare și parfum misterios. Ora 19, plecare spre Nisa unde vom ajunge in jurul orei 20.

Ziua 4 – duminica, 12.02.2023 Mic dejun . Timp liber pentru shopping, vizită la muzee, plimbare pe Promenade des Anglais , excursii opționale în împrejurimile Nisei sau pur și simplu pentru a savura o cafea și un croissant la Negresco. La ora 14.30 vom fi prezenti la Bataille de fleurs. în loc de dulciuri, peste mulţimea prezentă la paradă zboară tone de flori La început, în urmă cu 150 de ani, au fost simple schimburi de flori organizate pentru a distra turiștii, dar foarte repede au apărut bătăliile de flori, un mod inedit de a onora munca florarilor locali. Grandiosul eveniment evidențiază marea diversitate florală care este caracteristica regiunii. 80% din florile folosite sunt produse local. La edițiile precedente au fost distribuite publicului 250.000 de tulpini de flori și 21 de tone de mimoze. Asadar, la Nisa e vară chiar si in luna februarie.

ZIUA 5 – luni, 13.02.2023: Dimineața devreme luăm micul dejun la pachet, facem check-out la hotel și plecăm spre aeroportul din Nice pentru zborul Lufthansa Nice 06:25 – Munchen 07:50 si Munchen 11:20 - Timișoara 13:45. Mențiune: orarul de zbor este informativ, poate suferi modificări.

vezi mai multe

• bilet de avion Timișoara - Nisa si retur orar de zbor informativ:09.02.2023 Timișoara h 14:25 – München h 14:5509.02.2023 München h 17:35 – Nice h 19:0513.02.2023 Nice 06:25 – Munchen 07:5013.02.2023 Munchen 11:20 - Timișoara 13:45• bagaj de mana 40 x 30 x 20 cm maxim 8kg și bagaj de cală 23kg;• 4 nopți cazare în cameră dublă cu mic dejun la hotel West-End 4* sau similar• transfer aeroport – hotel - aeroport;• însoțitor de grup din agentie pe tot parcursul excursiei.

vezi mai multe

• bilet intrare Bataille de fleurs 40euro/pers.• bilet bus touristic 25euro/pers• bilet intrare la oceanograf + palat regal monaco = 25 eur/pers• asigurare medicală/storno;• supliment cameră single 260 euro• taxă de oras;

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Timisoara catre Circuit Nisa, Toate locatiile, Franta

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta