Itinerariu:

Ziua 1. Bucuresti – Teheran

Check-in si imbarcare pe Aeroportul International din Otopeni pentru zborul cu destinatia Teheran. Sosire seara tarziu in Teheran si intâlnire cu ghidul local. Transfer si cazare in zona Teheran, la hotel Ferdowsi 4* sau similar.

 

Ziua 2. Teheran

Mic dejun. Turul capitalei Iranului include vizitarea: Palatului Golestan – unde poate fi admirata artitectura specifica secolului al XIX-lea; a Marelui Bazar din Teheran si nu in ultimul rând a Palatului Saad Abad, a Turnului Azadi si a Podului Tabiat. Cazare in zona Teheran, la hotel Ferdowsi 4* sau similar.

 

Ziua 3. Teheran – Kashan

Mic dejun. Plecare spre Kashan, dar pe parcurs se va vizita impresionantul Mausoleu al lui Imam Khomeini. Turul orasului Kashan include vizitarea Gradinilor Fin – o gradina persana, inclusa pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO; a Casei Tabatabaei – un exemplu pentru casele aristocratilor din secolul al XVIII-lea; a Complexului de bai al Sultanului Amir Ahmad – ce dateaza din perioada dinastiei Seljuk 1037-1153 si a Moscheei Bozorg una dintre cele mai impresionante monumente islamice din Iran. Cazare in zona Kashan, la hotel Negarestan 4* sau similar.

 

Ziua 4. Kashan – Abyaneh – Isfahan

Mic dejun. Transfer catre Isfahan cu oprire pe drum in satul traditional Abyaneh. În orasul Isfahan se viziteaza Moscheea Jami – inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO; cartierul armean, dar si faimoasele poduri istorice Khajoo si SioSe Pol. Cazare in zona Isfahan, la hotel Satareh 3* sau similar.

 

Ziua 5. Isfahan

Mic dejun. Se continua turul orasului Isfahan cu vizitarea Pietei Naqsh-e Jahan, inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO; a Moscheei Sheikh Lotfollah – cunoscuta pentru decoratiunile impresionante; a Palatului Ali Qapu – care isi surprinde vizitatorii cu decoratiuni bogate specifice secolului al XVII-lea si a Marelui Bazar din Isfahan. Dupa amiaza, vizita o ceainarie iraniana ce ofera o atmosfera speciala si plimbare prin cartierul istoric Chahrbagh. Cazare in zona Isfahan, la hotel  Setareh 3* sau similar.

 

Ziua 6. Isfahan – Desertul Varzaneh – Yazd

Mic dejun. Dis de dimineata plecare spre Yazd, dar pe parcursul drumului se va vizita desertul Varzaneh, locul ideal pentru a explora dunele de nisip. Traseul continua catre orasul Yazd. În Yazd se viziteaza cartierul Fahadan – zona istorica a portului Yazd, inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cazare in zona Yazd, la hotel Arg e Jadid 4* sau similar.

 

Ziua 7. Yazd

Mic dejun. Turul orasului Yazd include vizitarea Moscheei Jami – o capodopera arhitecturala din secolul al XIV-lea; a Pietei Amir Chakhmagh – un loc emblematic al orasului si nu in ultimul rând a Turnurile tacerii, aflate pe dealul din apropierea orasului si a noului cimitir Zoroastrian si Gradina Dolat Abad, o oaza de liniste si relaxare. Cazare in zona Yazd, la hotel Arg e Jadid 4* sau similar.

 

Ziua 8. Yazd – Persepolis – Shiraz

Mic dejun. Plecare spre Shiraz, dar pe parcurs se va vizita complexul istoric Persepolis – una dintre cele mai importante asezari din Persia antica, astazi parte a Patrimoniului Mondial UNESCO si situl arheologic Naqsh-e Rostam unde se pot admira reliefuri sculptate direct in stânca, dar si morminte din perioada imperiului Ahemenid. Transfer si cazare in zona Shiraz, la hotel Arg 3* sau similar.

 

Ziua 9. Shiraz

Mic dejun. Ziua de azi include vizitarea principalelor atractii turistice ale orasului Shiraz, precum: Moscheea Nasir ol-Mulk sau Moscheea Roz – una dintre cele mai cunoscute moschei ale tarii datorita vitraliilor colorate care se reflect ape podeaua moscheii; Mormântul poetului persan Hafez; o plimbare pe strazile inguste ale Bazarului Vakil si explorarea complexului Ali ibn Hamzeh. Cazare in zona Shiraz, la hotel Arg 3* sau similar. (camera de hotel va fi disponibila pentru turisti pana in momentul transferului catre aeroport)

 

Ziua 10. Shiraz – Bucuresti

Dupa miezul noptii, transfer la Aeroportul International Shiraz pentru check-in si imbarcarea pentru zborul cu destinatia Bucuresti.

 

 

Servicii neincluse:

- Asigurare medicala si asigurare storno

- Bacsisuri pentru soferi si ghizi locali: 7 USD/ persoana/ zi

- Taxa de viza pentru Iran

 

Servicii optionale:

- Supliment Demipensiune (8 cine): 119 Eur/ persoana (se poate rezerva doar in avans in agentie)
- Supliment Pensiune Completa (8 prânzuri si 8 cine): 249 Eur/ persoana (se poate rezerva doar in avans in agentie)

 

Atentie! Turistii nu sunt exceptati de la aplicarea legilor islamice in privinta vestimentatiei, in special persoanele de sex feminin (corpul si capul trebuie sa fie in permanenta acoperite). În cazul barbatilor nu este permis portul pantalonilor scurti in public.

 

Pentru visa on arrival sunt necerase urmatoarele documente:

- pasaport permanent (nu se accepta temporar), asigurare de calatorie si invitatie din partea partenerilor.

Pentru invitatie, sunt necesare: copie pasaport (scan), poza tip pasaport si un formular tip (se va primi pe email)

 

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Circuit Iran, Toate locatiile, Iran

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta