Itinerariu:

Ziua 1. Bucuresti – Muscat

Check-in si imbarcare pe Aeroportul International din Otopeni, Bucuresti pentru zborul cu destinatia Muscat. Sosire si transfer la hotel in zona Muscat.

 

Ziua 2. Muscat

Mic dejun. Turul capitalei Omanului include vizitarea principalelor obiective turistice, precum: Marea Moschee a Sultanului Qaboos – cea mai mare moschee a tarii, cu o capacitate de peste 20.000 de persoane; Opera Regala, Muzeul Bait Al Zubair – locul ideal pentru a afla detalii despre cultura si modul de viata al localnicilor, Promenada Muttrah – presarata cu magazine, terase si cafenele, Bazarul (Souq) Muttrah, unde se vor degusta celebra cafea traditionala si halva. Opriri pentru fotografii la Fortul Al Jalali, Fortul Al Mirani si Palatul Al Alam. Cina si cazare la hotel in zona Muscat.

 

Ziua 3. Muscat – Rezervatia de broaste testoase Ras Al Jinz 

Mic dejun. Plecare spre Rezervatia de broaste testoase Ras Al Jinz, cu oprire pe drum la dolina Bimmah unde cei curajosi pot opta pentru o baie in apa turcoaz si la canionul Wadi Tiki – o oaza fascinanta, luxurianta, cu numeroase piscine naturale. Seara, cina, apoi plimbare pe plaja pentru a admira simpaticele broaste testoase (Atentie! Nu se poate garanta prezenta broastelor testoase, fiind un cadru natural). Cazare la hotel in zona Ras Al Jinz.

 

Ziua 4. Rezervatia Ras Al Jinz - Sur – Wahiba Sands

Mic dejun. Plecare spre orasul portuar Sur, unde se viziteaza promenada acestuia, dar si fabrica de barci traditionale dhow, construite manual. Îmbarcare in masini de teren 4x4 pentru a incepe aventura in desert: prima oprire este la Oaza Wadi Bani Khalid – un canion cu numeroase piscine naturale, urmând ca la apusul soarelui sa se ajunga in zona dunelor de nisip Wahiba. Contra cost se pot face plimbari cu camila (plata se face local). Seara, cina si cazare in tabara din desertul Wahiba Sands.

 

Ziua 5. Wahiba Sands – Bahla – Nizwa 

Mic dejun. Plecare catre Bahla unde se viziteaza Castelul Jabreen, un fort ce dateaza din anul 1675, dar si fortul Bahla – una dintre cele patru fortarete istorice ale regiunii si inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. Transfer catre orasul Nizwa, fosta capitala a Omanului, unde se va vizita Bazarul (Souq). Acesta este recunoscut pentru arhitectura impresionanta, fiind locul ideal pentru a cumpara suveniruri sau bijuterii de argint. Oprire pentru poze la fortul Nizwa. Seara, cina si cazare la hotel in zona Nizwa.

 

Ziua 6. Nizwa – Jabel Shams

Mic dejun. Dimineata plecare spre satul Al Hamra, unul dintre cele mai vechi sate din Oman. Situat la poalele muntilor Hajar, se remarca prin cladirile cu doua sau trei etaje construite din caramizi de pamânt. Turul continua cu satul montan Misfat al Abriyeen impresionant prin numeroasele terase agricole, unde sunt cultivate plante precum: banane, rodii, papaya, citrice si palmieri. Transfer catre canionul Wadi Ghul, numit si Marele Canion al Arabiei. Seara, cina si cazare la hotel in zona Jabel Shams.

 

Ziua 7. Jabel Shams (OMAN) – Al Ain (EMIRATELE ARABE UNITE) – Abu Dhabi

Mic dejun. Drumetie usoara in canion, pentru a vizita punctul de belvedere ce ofera o panorama inedita asupra intregului canion. Transfer catre granita cu Emiratele Arabe Unite. Dupa formalitatile de control de la granita, transfer spre Al Ain. Tur panoramic al orasului, apoi transfer spre Abu Dhabi. Seara, cazare la hotel in Abu Dhabi.

 

Ziua 8. Abu Dhabi – Dubai

Mic dejun. Tur de oras in Abu Dhabi ce include: Moscheea Sheikh Zayed, considerata una dintre cele  mai frumoase moschei din lume, Heritage Village, unde se vor descoperi traditiile locale, promenada Corniche, oprire pentru fotografii la Emirates Palace si timp liber la Yas Mall. Transfer spre Dubai. Seara, cazare la hotel in Dubai.

 

Ziua 9. Dubai*

Mic dejun. Timp liber in Dubai pentru vizite pe cont propriu sau optional*, tur de oras in Dubai ce include: Bastakyia, cel mai vechi cartier din Dubai, plimbare cu barca traditionala abra, Madiant Jumeirah, Palm Jumeirah, opriri pentru poze la: Atlantis the Palm, Moschea Albastra si Burj al Arab. Timp liber pentru cumparaturi la Dubai Mall. Intrare la Burj Khalfa (etajul 124). Seara, cazare la hotel in Dubai.

 

Ziua 10. Dubai* (EMIRATELE ARABE UNITE) – Doha (QATAR)

Mic dejun. Ziua este libera sau optional, vizita la Muzeul Viitorului si Bluewaters Island (vizita include accesul la Ain Dubai – cea mai inalta roata de observatie din lume). Late check-out este inclus (pâna la ora 18:00). Seara, transfer la aeroport pentru zborul spre Doha. Dupa miezul noptii, sosire in Doha si transfer spre hotel. Cazare la hotel in zona Doha.

 

Ziua 11. Doha – Bucuresti

Mic dejun. Tur de oras in Doha, ce include Muzeul Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani, Bazarul (souq) Waqif, promenade Corniche, oprire pentru poze la Aspire Tower si tur panoramic in zona The Pearl Qatar. Retur la hotel pentru improspatare (turistii vor avea la dispozitie o camera dubla pentru 4 persoane timp de 2 ore). Seara târziu transfer spre Aeroportul International din Doha pentru check-in si imbarcarea pe zborul cu destinatia Bucuresti.

 

 

Servicii Neincluse:

- Asigurare medicala si asigurare storno

- Bacsisuri pentru soferi si ghizi locali: 7 USD/ persoana/ zi

 

Servicii Optionale:

• Tur de oras in Dubai (include bilet de intrare la Burj Khalifa): 179 Eur/ persoana (se achita in avans, in agentie)

• Vizita la Muzeul Viitorului si Bluewaters Island (include bilet de intrare la Ain Dubai): 189 Eur/ persoana (se achita in avans, in agentie)

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Circuit Oman, EAU si Qatar, Toate locatiile, Oman

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta