DER to DISCOVER: IORDANIA - REGATUL TIMPULUI 
Transport AVION | 9 zile, 8 nopti | de la 1.199 Euro/persoana


PRINCIPALELE ATRACTII INCLUSE:
Orasul antic Jerash si Castelul Ajloun
Orasul Mozaic Madaba
Muntele Nebo - locul de unde Moise a privit ultima data catre Tara Sfanta
Orasul antic Um er-Rasas (Kastrom Mefaa)
Petra - a opta Minune a lumii antice
Innoptare, Jeep-Safari si interactiune cu beduinii in Desertul Wadi Rum
Aqaba - singurul oras port si statiune de litoral a Iordaniei la Marea Rosie
Orasul fortareata Kerak
Marea Moarta


ITINERARIU: Amman - Jerash - Ajloun - Madaba - Muntele Nebo - Um er-Rasas - Petra - Desertul Wadi Rum - Aqaba - Kerak - Marea Moarta


DATE DE PLECARE:  
2023: 26.09, 10.10, 17.10, 29.10, 14.11, 21.11, 30.11, 07.12
2024: 04.01, 18.01, 08.02, 22.02, 29.02, 10.03, 19.03, 28.03, 11.04, 25.04, 30.04 (Paste), 09.05


PROGRAM:


Ziua 1 Bucuresti - Amman
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul  companiei Tarom RO 187 cu destinatia Amman. 


Ziua 2 Amman - Jerash - Ajloun 
Decolare la ora 00:45 si aterizare la Amman la ora 03:25 (plecarile din septembrie - octombrie 2023, aprilie-mai 2024), respectiv 04:25 (plecarile din noiembrie - decembrie 2023 si ianuarie - martie 2024). Intalnire cu reprezentantul local, transfer la hotel si cazare. Cazare Hotel Mena Tyche 4* sau similar.


Mic dejun tarziu. Bine ati venit in Iordania! Turul de astazi ne va purta cu mii de ani inapoi in timp. Dupa o scurta calatorie vom ajunge  in Jerash, orasul cunoscut in textele biblice si romane sub numele de Gerasa. Fiind unul dintre cele mai mari si bine conservate orase greco-romane din Orientul Mijlociu,  grandoarea sa poate fi vazuta pe Strada Colonnaded, in amfiteatru roman bine conservat, Templul lui Artemis, Forumul, Piata Ovala si Arcul lui Hadrian. Apoi vom merge in nordul Iordaniei pentru a vizita unul dintre cele mai importante situri ecologice si istorice din Orientul Mijlociu: Ajloun. Situat la 1250 m deasupra nivelului marii, Castelul Ajloun (Qalat Ar-Rabad) este un bun exemplu de arhitectura islamica. Construit de Sultanul si liderul militar, Saladin, in sec XII d.Hr. pentru a controla minele de fier din Ajloun si pentru a contracara progresul cruciatilor prin dominarea celor trei rute principale care duc la valea Iordanului, castelul ofera vizitatorilor privelisti uimitoare asupra Vaii Iordanului si desertului din jur. Dupa vizita ne vom intoarce in Amman. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Mena Tyche 4* sau similar.


Ziua 3 Amman - Madaba - Muntele Nebo - Um er-Rasas - Petra
Mic dejun. Vom incepe ziua cu turul orasului Amann, capitala vibranta si plina de viata a Iordaniei. O metropola moderna, care gazduieste peste jumatate din populatia Iordaniei, orasul se afla in contrast puternic cu restul Iordaniei si este o fuziune a patrimoniului arab si a urbanismului modern. Printre atractiile vedeta ale orasului se numara: Moscheea Regelui Abdullah, renumita pentru cupola sa albastra din mozaic, Cetatea Amman, Amfiteatrul Roman si Muzeul de Arheologie. Apoi ne vom indrepta catre Orasul Mozaic  Madaba, unde vom vizita biserica Sf. Gheorghe, care adaposteste faimoasa harta mozaicala, din secolul al VI-lea, a Ierusalimului si a Tarii Sfinte. Continuam cu vizitarea Muntelui Nebo, mentionat in Biblie ca locul din care Moise a privit ultima data in zare catre Tara Fagaduintei, in care nu i-a fost permis niciodata sa intre, desi intr-acolo si-a condus poporul. Ne vom indrepta catre Um er-Rasas (Kastrom Mefaa), orasul antic la care se face referire atat in Vechiul, cat si in Noul Testament si care a fost un important centru de pelerinaj crestin in secolul al VII-lea. Aici erau cel putin 16 biserici, iar pelerinii veneau de departe pentru a-i vedea si consulta pe calugarii stiliti care traiau in turnuri de piatra. Unul dintre aceste turnuri (13 m inaltime) este inca in picioare. Deosebit de remarcabila este podeaua de mozaic a Bisericii Bizantine Sfantul Stefan, cu reprezentarea oraselor din regiune. Dupa vizita ne vom indrepta catre orasul pierdut Petra. Seara, timp liber la dispozitie in Petra. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Petra Panorama 3* sau similar.  


Ziua 4 Tur de oras Petra - Wadi Rum
Mic dejun. Astazi vom porni sa exploram Petra - a opta Minune a lumii antice ! Orasul Nabatean a fost pierdut timp de mai multe secole, inainte de a fi redescoperit cu doar 200 de ani in urma. Impreuna cu ghidul local vom trece prin faimosul Siq - defileul ingust, lung de 1,2 km, flancat de o parte si de alta de stanci inalte de 80 m, care a fost candva intrarea principala in oras, apoi ne vom indrepta catre centrul orasului, unde trecutul va prinde viata prin povestile sale despre istoria si cultura acestui loc magic. In cadrul turului vom admira obiectivele principale ale Petrei, cum ar fi Mormantul Obeliscului, Trezoreria  Al - Khazneh, Jabal Madbach (palatul de sacrificiu), Mormintele, Teatrul. Dupa servirea pranzului la un restaurantul local, veti avea ceva timp liber pentru a explora Petra in propriul ritm, apoi ne vom indrepta catre Wadi Rum, unul dintre cele mai impresionante peisaje desertice din lume. Admirati apusul soarelui in timp ce va bucurati de ospitalitatea legendara a beduinilor! Seara, ne vom bucura de o cina traditionala delicioasa in campingul nostru, vom sta in fata focului de tabara, impartasind povesti, in timp ce vom admira miile de stele, chiar din inima deserului Wadi Rum. Cand sunteti gata, indreptati-va catre cortul dumneavoastra pentru a petrece o noapte confortabila in desert. Cazare Wadi Rum Sultanah Camp sau similar.


Ziua 5 Jeep Safari Wadi Rum - interactiune cu Beduinii - Aqaba 
Mic dejun. Astazi ne vom bucura de Jeep Safari - un tur palpitant si incitant de doua ore in desertul rosu al Wadi Rum. Ne vom aventura prin peisaje uluitoare pline de istorie si vom descoperi un loc atemporal care a fost lasat practic neatins de umanitate si de fortele sale distructive. Ne vom minuna  de modul in care vremea si vanturile au sculptat un labirint de peisaje stancoase monolitice care se ridica de la podeaua desertului la inaltimi de pana la 1750 m si vom afla de ce zona este numita de localnici Valea Lunii. In aceasta zi vom avea ocazia sa interactionam cu triburile de beduini, recunoscute pentru caldura si ospitalitatea lor. Veti fi invitati intr-unul din corturile lor traditionale, unde veti fi serviti cu ceai si vom afla despre obiceiurile si traditiile lor. Dupa aceste experiente unice din Wadi Rum, ne imbarcam in autocar si ne indreptam catre Aqaba - renumita statiune de la Marea Rosie unde vom petrece un sejur de doua nopti. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Oryx 4* sau similar Aqaba. 


Ziua 6 Aqaba
Mic dejun. Optional, Croaziera cu pranz inclus si snorkeling - una dintre principalele atractii din Aqaba. Alternativ, timp liber la dispozitie in Aqaba. Orasul port la Marea Rosie, renumit pentru recifele sale de corali si viata marina unica, este o destinatie populara pentru scuba diving si snorkeling. Fiind singura statiune a Iordaniei la Marea Rosie, cu o lungime de 12 km de tarm, zona este, de asemenea, cunoscuta pentru hotelurile sale de lux, care se mandresc cu spa-uri de cinci stele, plaje frumoase si restaurante de clasa mondiala. Descoperiti farmecul sau, plimbandu-va pe strazile sale inguste, mancand la un restaurant traditional sau fumand celebra Shisa. Nu ratati plajele din Golful Aqaba de unde se vad cu ochiul liber toate tarile din jur, Egiptul, Israelul si Arabia Saudita. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Aqaba Oryx 4* sau similar Aqaba.


Ziua 7 Aqaba - Kerak - Marea Moarta
Mic dejun. In drum spre Marea Moarta, vom vizita orasul fortareata, Kerak. Cunoscut local sub numele de Al-Karak, orasul este renumit pentru rolul semnificativ pe care l-a jucat in timpul cruciadelor, insa originile sale sunt mult mai vechi. Cele mai vechi ramasite dateaza din Epoca Fierului, la scurt timp dupa Marele Exod, cand orasul facea parte din Moab si era cunoscuta sub numele de Kir. Aflandu-se printre atractiile de top din Iordania, nu este de mirare ca Castelul Kerak este principalul motiv pentru a vizita acest oras antic. Proiectat chiar de regele Israelului la momentul respectiv, Castelul Kerak a fost construit in secolul al XII-lea si este poate cel mai legendar dintre castelele cruciate din Iordania, datorita rolului sau semnificativ in istoria nabateana. Intr-o zi senina, vizitatorii pot vedea pana la Marea Moarta din partea de sus a castelului, catre care ne vom indrepta si noi, dupa vizita. Transfer la hotel si timp liber la dispozitie. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Grand East Dead Sea 4* sau similar Marea Moarta.


Ziua 8 Sejur la Marea Moarta 
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, Excursie in Betania de dincolo de Iordan, locul Botezului lui Iisus. De asemenea, cunoscut sub numele de Al-Maghtas (insemnand botez sau scufundare) este locul sfant de pe malul estic al raului Iordan in care a fost botezat Iisus de catre Ioan Botezatorul. In apropiere se afla Tell Mar Elias, dealul de pe care se spune ca s-a inaltat Sf. Prooroc Ilie la ceruri, intr-un car de foc.  Alternativ, timp liber la dispozitie la Marea Moarta pentru relaxare, plaja si inot. O minune a naturii, Marea Moarta are oglinda apei la 427 m sub nivelul marii, fiind cel mai jos punct de pe pamant.  Atractia principala la Marea Moarta este chiar apa calda, linistitoare, foarte sarata - de zece ori mai sarata decat apa de mare si bogata in saruri de clorura de magneziu, sodiu, potasiu, brom si multe altele. Apele neobisnuit de calde si bogate in minerale au atras vizitatori inca din cele mai vechi timpuri, inclusiv regele Irod cel Mare si frumoasa regina egipteana, Cleopatra. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Grand East Dead Sea 4* sau similar Marea Moarta.


Ziua 9 Aeroportul Queen Alia - Bucuresti
Dupa miezul noptii, transfer la Aeroportul international Queen Alia pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO188 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 05:25 (pentru plecarile ianuarie-martie si noiembrie) respectiv la ora 04:25 (pentru plecarile aprilie-mai si septembrie-octombrie) si sosire la Bucuresti pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 07:20. Sfarsitul pachetului de servicii.

SERVICII INCLUSE : 
Bilet de avion Bucuresti - Amman - Bucuresti, zbor direct compania Tarom
Bagaj de mana si bagaj de cala 
Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
Transport cu autocar local conform programului
8 nopti de cazare cu mic dejun astfel:
2 nopti in Amman la Hotel Mena Tyche 4* sau similar
1 noapte in Petra la Hotel Petra Panorama 3* sau similar
1 noapte in Desertul Wadi Rum la Sultanah Camp sau similar
2 nopti in Aqaba la Hotel Aqaba Oryx 4* sau similar
2 nopti la Marea Moarta in Hotel Grand East Dead Sea 4* sau similar
Mese incluse: 7 cine si 1 pranz
2 sticle cu apa/persoana pe parcursul zilelor de circuit
Experiente locale inedite:
Innoptare in Desertul Wadi Rum
Jeep Safari de doua ore in Desertul Wadi Rum
Interactiune cu beduinii 
Excursiile, tururile si vizitele prevazute in program: Orasul antic Jerash, Ajloun, tur de oras Amman, Orasul Mozaic Madaba, Muntele Nebo, Um er-Rasas, Petra, Desertul Wadi Rum, Aqaba, Kerak, Marea Moarta 
Bilete de intrare la obiective turistice din program
Ghid local pentru zilele de circuit
Insotitor de grup
Obtinerea vizei turistice


NU SUNT INCLUSE : 
Asigurarea storno si medicala (recomandata)
Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: 5 euro/persoana/zi
Excursiile optionale
Biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele mentionate la servicii incluse


EXCURSII OPTIONALE: 
Se achita la fata locului si se organizeaza pentru minim 20 de platitori.
Croaziera cu pranz inclus si snorkeling in Aqaba
Excursie in Betania de dincolo de Iordan


INFORMATII UTILE 
Documente de calatorie: 
Pasaport romanesc (simplu sau electronic) valabil minim 6 luni de la returul in tara;
Viza de intrare pe teritoriul Iordaniei: Viza de Iordania se obtine la sosirea pe aeroport, pe baza copiei dupa Pasaportul simplu sau electronic depusa in agentie la inscriere. Atentie! Cetatenii romani posesori de pasapoarte simple temporare nu pot obtine viza de intrare la frontiera, fiind necesar sa se adreseze in prealabil unei reprezentante diplomatice iordaniene sau on-line.


Cazarea si programul excursiei: 
Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. 
Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort. 
Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.


Informatii referitoare la zborile incluse in pachet: 
Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. 
Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni). 
Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. 


vezi mai multe

Insotitor de grup vorbitor de limba romana; Transport Avion Bucuresti - Amman Circuit Bucuresti - Amman; Taxe aeroport; Transport Avion Amman - Bucuresti Circuit Amman - Bucuresti

vezi mai multe

Sejururi cu avionul din Bucuresti catre CIRCUIT DISCOVER IORDANIA, Amman, Iordania

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta