DER to DISCOVER EGIPT: Circuit - Croaziera pe Nil - Sejur Hurghada 
Transport AVION | 12 zile, 10 nopti | de la 1.799 Euro/persoana


PRINCIPALELE ATRACTII INCLUSE:
Vechiul Cairo, Cartierul Coptic si Moscheea Amr Ibn Al-Aas
Muzeul National al Civilizatiei Egiptene
Platoul Giza cu Piramidele si Sfinxul
Plimbare cu camila
Templul Abu Simbel
Barajul de la Aswan, Obeliscul Neterminat, Templul Philae
Templele Kom Ombo, Edfu si Luxor
Valea Regilor, Colosii lui Memnon, Templul lui Hatchepsut, Templul Karnak


ITINERARIU: 
Cairo - Vechiul Cairo - Cartierul Coptic - Muzeul National al Civilizatiilor Egiptene - Platoul Giza - Piramidele si Sfinxul - Templul Abu Simbel - Aswan - Barajul din Aswan - Obeliscul Neterminat - Templul Philae - Kom Ombo - Edfu - Luxor - Valea Regilor - Colosii lui Memnon - Templul Reginei Hatchepsut - Karnak - Hurghada 


DATE DE PLECARE:  
2023: 28 Septembrie, 21 Octombrie, 04 Noiembrie, 11 Noiembrie, 18 Noiembrie, 30 Noiembrie
2024: 13 Ianuarie, 27 Ianuarie, 10 Februarie, 24 Februarie, 02 Martie, 16 Martie, 30 Martie


PROGRAM:
Ziua 1 Bucuresti - Cairo
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 22:45 pentru imbarcare pe zborul  companiei TAROM RO101 cu destinatia Cairo. Decolare la ora 00:45 si aterizare la Cairo la ora 03:30. Intalnire cu ghidul local si transfer la hotel (noaptea de cazare este achitata integral pentru a putea beneficia de camere la sosire). 


Ziua  2 Vechiul Cairo - Cartierul Coptic - Muzeul National al Civilizatiei Egiptene
Mese incluse: MIC DEJUN, CINA
Mic dejun. Alaturi de ghidul local vom porni sa descoperim misterele Egiptului. Vom incepe cu vizita Old Cairo. Situat in sudul orasului Cairo, pe malul estic al Nilului, Vechiul Cairo, cunoscut si sub numele de Misr Al-Qadima, este un taram unic, unde elemente ale Crestinismului coexista cu cele ale Islamismul. Vom incepe cu vestitul Cartier Coptic, care a fost construit in jurul cetatii Babilonului, unde exista sase biserici care dateaza din epoca crestina timpurie. Vom vizita si noi Biserica Suspendata, sau Biserica Maicii Domnului, construita in secolul al IX-lea pentru a atarna sus pe zidurile Babilonului, Biserica Sf. Sergiu (Abu Serga), care dateaza din secolul al V-lea si se presupune ca a fost construita pe locul  in care Sfanta Familie (Iisus, Maria si Iosif) s-a adapostit in timpul sederii lor in Egipt, Biserica Sf. Barbara (arhaic Sf. Varvara) - este ridicata in sec XI pe ruinele unei biserici mult mai vechi, construita in sec IV-V,  si pastreaza moastele Sfintei Mare Mucenite Varvara, ucisa de tatal sau pentru ca s-a convertit la crestinism si Sinagoga Ben Ezra - cea mai veche sinagoga din Cairo, fondata in secolul al IX-lea in locul unde se crede ca fiica faraonului l-a gasit pe pruncul Moise printre stuf. Continuam apoi cu partea islamica a cartierului, unde vom vizita Moscheea Amr Ibn Al-Aas, prima moschee construita pe continentul african. Lasam in urma Old Cairo si vom vizita Muzeul National al Civilizatiei Egiptene (NMEC), cel mai mare muzeu din lume dedicat unei civilizatii. Deschis partial in 2017, muzeul a fost inaugurat oficial pe 3 aprilie 2021 de presedintele Abdel Fattah El-Sisi, cu mutarea a 22 de mumii, 18 regi si patru regine, de la Muzeul de Egiptologie, intr-un eveniment numit Parada de Aur a Faraonilor. Muzeul expune o colectie de 50.000 de artefacte, prezentand civilizatia egipteana din timpuri preistorice pana in prezent. Intoarcere la hotel. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Movenpick Cairo-Media City 5* sau similar.


Ziua 3Cairo - Platoul Giza - Piramidele si Sfinxul - Plimbare cu Camila
Mese incluse: MIC DEJUN, CINA
Mic dejun. Ne vom indrepta catre platoul Giza pentru a vizita emblemele Egiptului - celebrele Piramide si Sfinxul (vizite exterioare). Dintre cele 3 piramide (Keops, Kefren si Mykerinos) cea mai veche si cea mai mare este Piramida lui Keops, cunoscuta si drept Piramida lui Khufu sau Marea Piramida, si singura dintre Cele 7 minuni ale lumii antice care a supravietuit timpului. Alaturi de piramide strajuieste Sfinxul - un simbol stravechi al intelepciunii si fortei faraonilor, intruchipate intr-o sculptura uriasa a capului unui faraon pe corpul unui leu. Platoul Giza este locul ideal pentru a trai o experienta locala unica plimbarea cu camila (inclusa). Intoarcere la hotel. Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Movenpick Cairo-Media City 5* sau similar.


Ziua 4Cairo - Abu Simbel 
Mese incluse: MIC DEJUN, CINA
Mic dejun la pachet. Transfer la Aeroportul din Cairo pentru imbarcare pe zborul matinal catre Aswan. Sosire in Aswan si transfer cu autocarul la Abu Simbel, unde vom vizita celebrul complex. Situl arheologic cuprinde doua mari temple taiate direct in piatra in timpul domniei Faraonului Ramses al-II-lea. Templele au fost initial sculptate direct in munte, ca un monument dedicat lui insusi si sotiei sale, Nefertari, pentru a comemora batalia de la Kadesh si nu in ultimul rand pentru a-si intimida rivalii nubieni, insa au fost relocate, odata cu construirea Barajului de la Aswan, pe un deal artificial, situat mai sus de locatia originala, acoperita de apele lacului Nasser. O experienta unica ! Servirea cinei la hotel. Cazare Hotel Seti Abu Simbel Lake Resort 4* sau similar.

Timp liber la dispozitie sau, optional, puteti participa la Showul de Sunete & Lumini de la Abu Simbel. 
Templele magnifice din Abu Simbel devin si mai incantatoare noaptea, sub spectacolul de sunet si lumini proiectat pe fatada sa. Inspirati de istoria sa, naratorii te duc cu mii de ani in urma pentru a-ti arata cum a condus Ramses cel Mare Egiptul. Un spectacol magistral, ce include proiectii pe fatadele templelor, care iti dezvaluie infatisarea lor de odinioara. Scenariul este dezvoltat in noua limbi (engleza, araba, franceza, italiana, spaniola, germana, rusa, chineza si japoneza), iar castile sunt furnizate pentru confortul dumneavoastra. 


Ziua 5Abu Simbel - Aswan
Mese incluse: MIC DEJUN, PRANZ, CINA
Mic dejun. Ne vom indrepta catre Aswan, punctul de pornire al Croazierei pe Nil, unde vom vizita Barajul din Aswan, construit pentru a controla inundatiile cauzate de revarsarea Nilului, a asigura apa pentru irigatii si pentru a genera electricitate. Apoi vom continua turul cu vizitarea Obeliscului neterminat, care se afla situat exact in locul unde a fost sculptat, in carierele de granit din Aswan, de unde provine o mare parte din granitul rosu folosit pentru templele antice si colosi. Ultima vizita pe ziua de astazi va fi la Templului Philae, dedicat Zeitei ISIS, la care vom ajunge dupa o scurta plimbare cu barca cu motor. Templul a fost relocat aici (la aproximativ 500 m distanta de locul initial) cand constructia barajului a facut ca nivelul Nilului sa creasca. Transfer pe vasul de croaziera pe Nil. Servirea pranzului, apoi timp liber la dispozitie. Cina si cazare pe Vasul de croaziera Beau Rivage 5* sau similar.


Ziua 6Kom Ombo - Edfu 
Mese incluse: MIC DEJUN, PRANZ, CINA
Timp liber la dispozitie pentru a ne bucura de facilitatile oferite de vasul de croaziera. Dupa pranz vom naviga catre Kom Ombo unde vom vizita unul dintre cele mai vechi temple, unic in Egipt, templul dublu, dedicat Zeului crocodil Sobek si Zeului Horus Cel Batran, supranumit si Vindecatorul - o constructie atipica, deoarece totul este simetric de-a lungul axei centrale. Odata intorsi pe vas, vom naviga catre Edfu. Cina si cazare pe vasul de croaziera de 5*.    


Ziua 7Edfu - Luxor
Mese incluse: MIC DEJUN, PRANZ, CINA
Mic dejun. In cursul diminetii vom vizita Edfu, uriasul templu dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Timp de milenii templul a stat ingropat, pana in anul 1860, cand a fost descoperit si restaurat, motiv pentru care elementele sale arhitecturale si decorative s-au conservat atat de bine. Vom admira apoi minunatele privelisti ale Nilului in timp ce vom naviga catre Luxor. Servirea pranzului la bordul vasului. Seara, in functie de conditiile de navigatie si ora de sosire, vom vizita cel mai mare templu din Egipt -  Luxor. Templu este de fapt un complex de mai multe temple construite cu mai mult de doua mii de ani in urma de multe generatii de faraoni succesive si este legat de Complexul Karnak de celebra Alee a Sfincsilor, pe care o vom putea admira si noi (vizita se va efectua in ziua urmatoare, in cazul in care timpul nu va permite realizarea acesteia). Cina si cazare pe vasul de croaziera de 5*.


Ziua 8Luxor - Hurghada 
Mese incluse: MIC DEJUN, CINA
Mic dejun. Dupa eliberarea cabinelor vom traversa pe malul vestic al Nilului pentru a vizita Valea Regilor pazita cu strasnicie de cele doua statui ale Colosilor lui Memnon. Vom vizita Templul Reginei Hatchepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului Antic. Ultima vizita pe ziua de astazi va fi la Templul Karnak - dedicat Zeului Amun-Ra, sotiei sale, Mut si fiului lor, Khonsu. Imbarcare in autocarul care ne va duce catre Hurghada, unde vom ajunge in cursul serii. Transfer la hotel si cazare in sistem ALL INCLUSIVE. Timp liber la dispozitie in Hurghada. Cazare Hotel Sunrise Mamlouk 5* sau similar Hurghada.  


Zilele 9-10 Sejur Hurghada 
Mese incluse: ALL INCLUSIVE 
La origini un mic sat pescaresc, Hurghada a inceput sa se dezvolte abia la sfarsitul secolului XX.  In ciuda faptului ca este cel mai mare oras din regiunea Marii Rosii din Egiptul de astazi, nu se stia mai nimic despre Hurghada inainte de anii 1920, cand marinarii veniti din Peninsula Arabica veneau sa pescuiasca in apropierea granitelor egiptene. Se spune ca numele statiunii se trage de la punctul lor de intalnire, care era un copac numit Gharqad (sa ne intalnim la Gharqada - Hurghada). Chiar daca este cunoscuta ca o destinatie de scufundari, statiunea are ceva pentru toata lumea: distractie pe plaja, sporturi nautice extreme, clubbing si golf sunt doar cateva dintre optiunile din care puteti alegeti. Sejur All Inclusive in Hurghada, unde va veti bucura de soare sau puteti opta pentru diverse activitati optionale: 
Croaziera pe Marea Rosie
Jeep Safari in Desert
Plimbare cu submarinul
Cazare Hotel Sunrise Mamlouk 5*sau similar Hurghada. 


Zilele 11-12 Hurghada - Cairo
Mese incluse: MIC DEJUN
Mic dejun. In prima parte a zilei, timp liber la dispozitie in Hurghada. Vom elibera camerele dupa pranz, apoi ne vom imbarca in autocar si vom porni catre Cairo, unde vom ajunge in cursul serii. Timp liber la dispozitie, pentru ultimele cumparaturi, inainte de intoarcerea in tara. Transfer la aeroportul din Cairo pentru imbarcare pe zborul companiei TAROM RO102 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 04:30 si aterizare pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 07:20. Sfarsitul pachetului de servicii.


SERVICII INCLUSE : 
Bilet de avion Bucuresti - Cairo - Bucuresti, compania TAROM 
Bagaj de mana si bagaj de cala 
Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
Bilet de avion zbor intern Cairo - Aswan
Transport cu autocar local conform programului
10 nopti de cazare astfel:
3 nopti cazare cu mic dejun si 2 cine in Cairo la Hotel Movenpick Cairo-Media City 5* sau similar
1 noapte cazare cu demipensiune in Abu Simbel Hotel Seti Abu Simbel Lake Resort 4* sau 
3 nopti cazare cu pensiune completa pe vasul de croaziera Beau Rivage 5* sau similar
3 nopti cazare sistem ALL INCLUSIVE in Hurghada Hotel Sunrise Mamlouk 5* sau similar
Excursiile, tururile si vizitele prevazute program: 
Tur de oras Cairo cu vizitarea Cartierului Coptic (Biserica Suspendata, Biserica Sf. Sergiu, Biserica Sf. Barbara si Sinagoga Ben Ezra) si a vechiului Cairo 
Muzeul National al Civilizatiei Egiptene 
Piramidele si Sfinxul (vizita exterioara) 
Plimbare cu camila
Vizitarea Templului Abu Simbel
Excursie la Marele Baraj din Aswan, Obeliscul neterminat si Templul Philae
Vizitarea Vizitarea Templelor dedicate Zeilor Sobek si Horus din Kom Ombo si Edfu
Excursie din Luxor pe maul estic al Nilului: Templul Luxor, aleea Sfincsilor si Templul Karnak
Excursie din Luxor pe malul vestic al Nilului: Valea Regilor, Colosii lui Memnon si Templul Reginei Hatchepsut
Bilete de intrare la obiective turistice mentionate in program
Ghid local pe parcursul intregului circuit
Insotitor de grup


NU SUNT INCLUSE : 
Asigurarea storno si medicala (recomandata)
Taxa de viza: aprox 25 euro (se achita la sosire, pe Aeroportul din Cairo)
Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: 5 euro/persoana/zi
Bauturile la mesele din program (cinele la hotel; pranzul si cina pe vasul de croaziera), exceptie Hurghada, unde este sistem All Inclusive
Excursiile optionale
Biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele mentionate la servicii incluse (intrarea in Marea Piramida, intrarea in Mormantul lui Tutankhamon)


INFORMATII UTILE 
Documente de calatorie: 
Pasaport romanesc valabil minim 6 luni de la data terminarii calatorie


Cazarea si programul excursiei: 
Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania. 
Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort. 
Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.


Informatii referitoare la zborile incluse in pachet: 
Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. 
Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni). 
Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. 

vezi mai multe

Insotitor de grup vorbitor de limba romana; Transport Avion Bucuresti-Cairo 2023-2024 Bucuresti - CAIRO; Taxe aeroport; Transport Avion Cairo-Bucuresti 2023-2024 CAIRO - Bucuresti

vezi mai multe

Sejururi cu avionul din Bucuresti catre CIRCUIT PREMIUM DISCOVER EGIPT, Cairo, Egipt

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta