Ziua 1. Bucuresti - Malaga

Prezentare la aeroportul Otopeni pentru check-in si imbarcare pe zborul cu destinatie Malaga. Sosire in Malaga si transfer la hotel in zona Malaga/Gibraltar.

Ziua 2. Malaga - Tanger – Casablanca

Mic dejun. Deplasare spre Tarifa pentru imbarcare pe feribot.  Dupa traversarea Strâmtorii Gibraltar, sosire in fascinantul Tanger unde se face un tur panoramic al orasului. Seara, cazare la hotel in Casablanca. 

Ziua 3. Casablanca – Marrakech

Mic dejun. Tur de oras in Casablanca pentru a admira arhitectura faimosului oras marocan si vizita la Moscheea Hassan al II-lea (vizita exterioara). Seara, cazare la hotel in Marrakech. 

Ziua 4. Marrakech*

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru descoperirea orasului pe cont propriu sau, optional, tur oras cu ghid local*. Se viziteaza: Palatul Bahia, Moscheea Koutoubia, madrasa Ben Youssef, centrul vechi, medina, piata traditionala Jema el-Fnaa si faimoasele bazaruri*. Seara, cazare la hotel in Marrakech. 

Ziua 5. Marrakech – Rabat – Meknes

Mic dejun. Plecare spre capitala Marocului, Rabat. Turul impresionantului oras cu deschidere la Oceanul Atlantic include vizite la: Bouregreg Marina, portul fluvial de unde se pot vedea Necropola Chellah si Turnul Hassan. Se continua traseul. Seara, cazare la hotel in Meknes.

Ziua 6. Fes*

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Meknes sau excursie optionala la Fes, cel mai vechi oras imperial al Marocului*. Turul de oras incepe cu cartierul Fes El Bali, unde se afla Moschea si Universitatea al-Qarawiyyin, care gazduieste cea mai veche biblioteca din lume. Se viziteaza si scolile coranice denumite Madrase, „souk” - faimoasele piete in aer liber, Turnul Albastru si Palatul Regal. Timp liber la dispozitie pentru masa de prânz si cumparaturi*. Seara, intoarcere la hotel in Meknes.

Ziua 7. Meknes – Chefchaouen – Tanger/Tetouan

Mic dejun. Plecare spre Tanger. Pe traseu se viziteaza Chefchaouen, un oras desprins parca din alta lume, supranumit si Orasul Albastru. Seara, cazare la hotel in zona Tanger/Tetouan.

Ziua 8. Malaga – Bucuresti

Mic dejun. Dimineata, deplasare spre portul Tanger pentru traversare cu feribotul spre portul Tarifa din Spania si apoi mai departe transfer la aeroportul din Malaga pentru check-in si imbarcare pe zborul cu destinatie Bucuresti. 

 

Servicii neincluse:

Asigurare medicala si storno

• Bacsis pentru ghizi si soferi locali in Maroc: 5 euro/zi/pers

 

*Servicii optionale neincluse in pret:

• Tur de oras in Marrakech: 59 Euro/ persoana

• Excursie de o zi la Fes: 59 Euro/ persoana

• Supliment demipensiune (7 cine): 119 Euro/ persoana (se poate rezerva doar in agentie, cu cel tarziu 14 zile inainte de plecare)

• Pachet complet (2 excursii) si supliment demipensiune (7 cine): 219 Euro/ persoana (se poate rezerva doar in agentie, cu cel tarziu 14 zile inainte de plecare)

 

*In functie de orarul de zbor al companiei aeriene si de orarul de operare al feribotului, circuitul poate fi organizat si in sens invers.

 

  • TUR DE ORAS IN MARRAKECH

Marrakech mai este numit si Perla Sudului, deoarece e un oras-muzeu, situat in mijlocul unei imense paduri de palmieri. Întinsele paduri de portocali si lamâi, plantatiile de trandafiri, festivalul folcloric, monumentele istorice, viata agitata a pietelor (suk-uri) si activitatea artizanilor fac din acesta un loc ce merita vizitat.

Turul nostru va incepe cu vizita la moscheea Koutoubia, cea mai mare moschee din Marrakech, o constructie uimitoare si impresionanta, atât prin marimea sa, cât si prin arhitectura. Stilul arhitectural al moscheii a devenit cunoscut drept stilul marocan-andaluz, iar aceasta constructie a inspirat si alte cladiri precum Giralda din Sevilla sau Turnul Hassan din Rabat.

Plecam mai departe catre Palatul Bahia, construit la sfârsitul secolului 19, cu intentia de a fi cea mai frumoasa constructie ridicata pâna in acel moment. Iar rezultatul nu a fost departe: timp de 14 ani, cei mai buni artizani au lucrat la Palatul Bahia si au decorat 150 de camere incredibile, pe o suprafata de 8 hectare de cladiri si gradini

Continuam cu o vizita la medina, partea veche a orasului, un teritoriu vibrant, plin de oameni, arome incântatoare, mâncare gatita in strada, cladiri istorice, magazine de tot felul, o adevarata experienta pe care trebuie sa o traiesti!; Medersa Ben Youssef, piata Jemaa el-Fnaa si bazarurile sunt urmatoarele atractii turistice pe care le vom descoperi impreuna in aceasta excursie.

Servicii incluse: Transport cu autocarul dus / intors, ghid insotitor vorbitor de romana. Durata: aprox 6 h.

 

  • EXCURSIE LA FEZ

Fes este un oras simbol al acestei tari prin prisma medinei, patrimoniu Unesco si considerat a fi cea mai mare aglomerare urbana din lume in care nu au acces vehicole motorizate

Orasul Fes a fost intemeiat pe malul raului Jawhar in anul 789 de catre Idris I, fondatorul dinstiei Shi’ite Idriside. Fiul acestuia, Idris II a construit in anul 808 o asezare pe malul opus al aceluiasi rau. Orasele s-au dezvoltat separat avand deseori conflicte. Aceste orase erau:  Medinat Fas si Al-Aliya.

In ziua de astazi, orasul Fes este constituit din cele doua orase vechi contopite iar raul Jawhar, numit mai nou raul Fes,  abia se observa in labirintul de stradute inguste.

In interiorul acestui adevarat labirint se gasesc si principalele obiective turistice pe care le vom vizita in timpul turului, Moscheea Quarouiyen– cea mai veche universitate islamica; scoala coranica Attarine Medersa– cu superbe decoratiuni , Piata si fantana Nejjarine. Un tur interesant al orasului Fes incepe cu vizita portii de intrare al Palatului Regal, o adevarata opera de arta, Mausoleul lui Moulay Idriss, Turnul Albastru si bazarul artizanilor.

Servicii incluse: Transport cu autocarul dus / intors, ghid insotitor vorbitor de romana. Durata: aprox 8 h.

Grup minim pentru realizarea circuitului: 30 persoane

 

vezi mai multe

Circuite cu avionul din Bucuresti catre Circuit Maroc - Orasele Imperiale si Costa del Sol, Toate locatiile, Maroc

Verifica tarife si disponibilitate

Solicita oferta