Muzee, mâncare și vinuri în Toscana

Toscana înseamnă pentru cei mai mulți dintre noi Florența, Siena și Pisa. Florența, cu muzeele ei spectaculoase, Siena, cu farmecul și eleganța orașului medieval, și Pisa, cu faimosul turn înclinat. Mai vedem Toscana în câte un film, în imagini cu podgorii și castele.

 

Noi vă propunem o călătorie în care să vă bucurați de această regiune considerată de unii cea mai frumoasă a Italiei nu doar la muzeele din Florența. Vă propunem să vedeți Toscana descoperind farmecul orășelelor și al târgurilor pline de istorie, bucurîndu-vă de mâncarea tradițională și degustând faimoasele vinuri toscane.

 

Vă invităm, deci, să descoperim Toscana vizitând orașe, muzee și pinacoteci, dar și domenii viticole și restaurante. Să vedeți Florența, dar și un apus frumos pe dealuri cu viță de vie. Să vă lăsați impresionați de moștenirea fabuloasă lăsată de familia de Medici și să leneviți la o pensiune agroturistică, lângă o piscină, într-un sat pierdut între dealuri.

Toscana Siena2 tango7174 

 • Plecare și durată: la alegere
 • Transport: cursă low cost la Florența sau Bologna.
 • Curse low cost:
  • Florența – operează Blue Air
  • Bologna – operează Blue Air, Wizz Air, Ryanair
 • Cazare: Pensiune agroturistică aleasă în funcție de disponibilități în perioada dorită.

 

Iată o variantă pentru un grup mai mare:

AGRITURISMO VILLA BUONINSEGNA - RAPOLANO TERME

 • Este o opțiune pentru mai mult de 10 persoane și cea mai eficientă alegere din punct de vedere financiar, deoarece are mai multe clădiri, care pot găzdui un număr diferit de oaspeți: "House Fontesole" (pentru 10 persoane), apartament Casina Buoninsegna (pentru 6 persoane), cameră dublă "Tallurino" sau "Oliveto" (pentru 2 persoane).
 • House Fontesole este o vilă cu 2 etaje – are 3 camere duble mari, 1 dormitor cu paturi twin, 1 studio cu canapea extensibila, 1 bucătărie mare, dinning-room, grădină în spatele casei cu loc amenajat pentru grătar.
 • Casina Buoninsegna este un apartament foarte mare, cu 2 dormitoare mari cu baie proprie, 1 dormitor cu paturi twin și baie proprie, bucătărie și dinning room.
 • Camerele duble Tallurino și Oliveto sunt la etajul 1 în cadrul vilei "Noble", fiecare cu baie proprie.

6108554688 c98c66337c o

 

Iată și alte variante:

 • Agriturismo Fattoria Casabianca - Murlo
 • Agriturismo Villetta Di Monterufoli - Monteverdi Marittimo
 • Hotel Villa Cappugi - Pistoia
 • Fattoria Le Giare Agriturismo - Fratticciola

De reținut că acestea sunt doar propuneri care să vă ofere o imagine despre tipul de cazare posibilă în Toscana, în afara orașelor mari.

 

Ce este util să știți:

Toscana este o regiune scumpă a Italiei, căutată de turiști din întreaga lume. Există o varietate de pensiuni și hoteluri, dar prețurile sint mari, mai ales în sezonul vacanțelor – iulie și august în special. August este o lună specială în Italia, deoarece toate zonele mai puțin turistice sunt închise, italienii sunt plecați în vacanță. Un alt cost important este cel pentru a hoinări prin zonă cu mașină sau minibus, cu ghid care să știe povești și locuri.

 

Cum se formează un grup pentru acest tur:

Acesta este un tur privat, construit la cerere. Aveți un grup de prieteni și doriți să petreceți o săptămână în Toscana? Iată două variante posibile:

 1. Alegeți Toscana pentru vacanța dvs., mergeți cu familia sau cu un grup de prieteni, iar noi vă recomandăm o pensiune agroturistică superbă. De acolo, veți putea să vă construiți pe cont propriu programul de plimbare și descoperire așa cum veți dori.
 2. Preluăm noi grupul de prieteni și vă construim un program de călătorie, ne ocupăm de închiriat mașini sau microbuze la fața locului, asigurăm ghid și, în general, vă ușurăm partea de organizare. Veți avea un program de plimbare și descoperire – într-o zi Florența, în alta Sienna, într-o zi San Gimignano, în alta podgoria de la Castelul Verrazzano. O zi o dedicați culturii și muzeelor, o alta mâncării și vinurilor.

Ce oferim: Pentru a putea beneficia de varianta doi, în care nu doar vă recomandăm o pensiune, ci vă asigurăm întregul program, este nevoie de minim 10 persoane (adulți).

 

De ce Toscana? De ce Florența? 

Șapte localități din Toscana sunt considerate patrimoniu UNESCO: centrul istoric al Florenței, centrul istoric din Siena, San Gimignano și Pienza, piața Catedralei din Pisa, Val d’Orcia și Vilele și grădinile Medici.

Florența este patrimoniul UNESCO din 1982. Orașul era numit Atena Evului Mediu și este considerat locul unde a apărut Renașterea. Numele puternicei familii Medici este, de asemenea, legat de Florența – multe dintre palatele orașului li se datorează, iar membri ai acestei familii au comandat, de-a lungul anilor, numeroase opere de artă unor artiști precum Michelangelo, Leonardo da Vinci sau Botticelli. Galeriile Uffizi – realizate la comanda lui Cosimo de Medici, sunt unul dintre cele mai vechi și cunoscute muzee din lume, iar Palazzo Pitti este un alt simbol al orașului, prin istorie, arhitectură și colecțiile de artă pe care le adăpostește.

PROGRAMUL NOSTRU DE VACANȚĂ ÎN TOSCANA

 

ZIUA 1: BUCUREȘTI – FLORENȚA SAU BOLOGNA 

 • Întîlnire cu însoțitorul de grup la aeroportul Henri Coandă (Otopeni).
 • Plecare spre Florența sau Bologna, cu cursa aeriană low cost aleasă.
 • Sosire. Transfer si cazare la pensiunea agroturistică aleasă.
 • După cazare, program de voie, prezentare programului pe zile.

 

ZIUA 2: VIZITĂ LA FLORENȚA - GALERIILE UFFIZI, PALAZZO VECCHIO ȘI PALAZZO PITTI

După micul dejun, se pleacă la Florența, un oraș care cîteva muzee faimoase în toată lumea:

 

Galeriile Uffizi, unul dintre cele mai vechi muzee ale lumii.

Construcția galeriilor Uffizi a început în 1560, la ordinul lui Cosimo I de Medici, scopul fiind de a adăposti birourile magistraților florentini – de aici și numele de uffizi, adică birouri. Curtea interioară – il cortile – este foarte lungă și îngustă, și dă în rîul Arno, fiind considerată de istorici drept primul peisaj stradal regularizat din Europa. De-a lungul anilor, palatul a ajuns să adăpostească multe dintre picturile și sculpturile din colecția familiei Medici. După stingerea ultimului Medici, Anna Maria Luisa de Medici, colecția de artă a rămas la Florența și a devenit unul dintre primele muzee. Începînd cu secolul al 16-lea, galeria a putut fi vizitată la cerere, iar din 1765 a fost deschisă pentru publicul larg.Uffizi Gallery hallway 1

       

Palazzo Vecchio

O vizită la Palazzo Vecchio este ca o călătorie în timp, în trei epoci diferite prin straturile de ruine romane, fortăreața medievală și încăperile cu picturi medievale. Palatul așa cum arată el azi se datorează ducelui Cosimo de Medici, care, împreună cu soția sa, Eleonora de Toledo, l-a făcut reședință personală. Astfel, întreaga curte a familiei de Medici a fost transferată aici, iar Palazzo Vecchio s-a transformat într-un labirint fascinant de încăperi cu funcție instituțională, apartamente private, terase și curți interioare. Toate încăperile sînt decorate de artiști precum Michelangelo, Giorgio Vasari sau Donatello. 

 2880176674 76dfa5a46b o

       

Palazzo Pitti

Palazzo Pitti, la rîndul său, este unul dintre cele mai impresionante, inclusiv prin dimensiuni, monumente arhitectonice ale Florenței. Palatul original a fost construit de familia Pitti în 1457, apoi, la 1549, a fost vîndut familiei de Medici, devenind reședința principală a familiei ducale. Astăzi, palatul găzduiește una dintre cele mai importante muzee din Florența, Galeriile Palatine, care oferă publicului o largă colecție de pictură din secolele 16 și 17. În spatele palatului sînt faimoasele Grădini Boboli.

Fortunato Maestosi Palazzo Pitti Iliad Room

 

ZIUA 3: VIZITĂ LA SIENA ȘI SAN GIMIGNANO

După mic dejun, se merge în vizită în două orașe vechi și frumoase, absolut representative pentru Toscana. Centrul istoric din ambele orașe este patrimoniu UNESCO.

Siena, ca multe alte orașe de pe dealurile Toscanei, a fost locuită încă din perioada etruscă (adică strămoșii romanilor). O legendă locală spune că orașul a fost înființat de fiii lui Remus, numele venind de la unul dintre ei, Senius. Catedrala din Siena, a cărei construcție a început în secolul al 12-lea, este o capodoperă a arhitecturii gotice.

San Gimignano, pe de altă parte, este un orășel fortificat ce și-a păstrat farmecul medieval. Mai este numit și Orașul Turnurilor Frumoase, datorită faptului că s-au păstrat turnurile din perioada medievală, adevărați zgîrie nori în epocă.  

san gimignano 1075960 960 720

 

ZIUA 4: VIZITĂ LA PODGORIILE VERAZZANO

După micul dejun se merge la una din podgoriile faimoase ale Toscanei. Este adevărat că toată zona este plină de podgorii mai mari sau mai mici, dar Castello Verazzano este una dintre faimoasele podgorii ale zonei. Vedeți vizita podgoria și pivnițele, veți degusta cîteva sortimente de vinuri și, evident, veți putea și cumpăra.

phones

 

ZIUA 5: VIZITĂ LA O PODGORIE MICĂ ȘI/ SAU O LIVADĂ DE MĂSLINI

Toscana nu este faimoasă doar pentru podgorii, ci și pentru livezile de măslini. Puteți avea o experiență extrem de interesantă vizitînd o fermă de mici dimensiuni, degustînd vinuri, luînd prînzul la un mic restaurant de familie, cu priveliște spre dealuri cu viță de vie și măslini. Și aici veți putea cumpăra vin, ulei și alte delicatese produse chiar la ferma respectivă.

 

ZILELE 6 ȘI 7: VIZITĂ LA AREZZO ȘI PRIN SATE DIN AFARA TRASEELOR TURISTICE

Aceste zile vor avea un program ales în funcție de ce v-a stîrnit curiozitatea – fie o nouă experiență urbană, fie o experiența în zona rurală a Toscanei, în afara traseelor turistice.

Piazza Grande Arezzo

 

ZIUA 8: PLECARE SPRE BUCUREȘTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor. Timp liber. Plecare spre aeroport, retur la București. 

 

ALTE INFORMAȚII:

-       Prînzul și cina vor fi servite pe cont propriu. În principiu, ele se pot servi în grup, la restaurant recomandate de însoțitorul de grup sau de ghidul local, dar nu este obligatoriu.

-       Programul poate fi adaptat în sensul modificării ordinii excursiilor, în funcție de grup, de condițiile meteo sau din diverse motive obiective (muzee închise într-o anumită zi).

PREȚ ȘI CONDIȚII DE PLATĂ:

Deoarece acest tur este organizat la cere, pentru grupuri private de diferite dimensiuni, prețul final este stabilit în funcție de datele dvs. – în ce zile doriți să mergeți, cîte persoane etc și în funcție de prețurile din sezonul respectiv din Toscana.

Prețul final poate include:

 1. Rezervarea la pensiunea agroturistică aleasă și biletul de avion ales, fără program de vizitare oferit de agenție.


Prețul se achită integral la confirmarea datelor și achiziție.

 1. Pachet complet:
  1. transport cu avionul București – Florența sau Bologna și retur
  2. transfer aeroport – cazarea aleasă - aeroport
  3. 7 nopți de cazare cu mic dejun inclus la o pensiune agroturistică
  4. mașini închiriate sau minibus – mașinile vor fi fără șofer și vor fi conduse de turiști, minibusul va avea șofer
  5. tururi ghidate de orașe și muzee
  6. însoțitor român de grup

Costul, în acest caz, pleacă de la 1050 euro/ persoană, sejur – în funcție de mărimea grupului și perioada aleasă.

Prețul se achită în două tranșe:

-          50% din prețul pachetului turistic la înscriere

-          50% din prețul pachetului turistic cu 30 de zile înainte plecării

NU SUNT INCLUSE:

 • asigurarea medicală și asigurarea storno
 • intrări la alte obiective
 • prînz și cină
 • consumații minibar sau la pensiune
 • cumpărături personale

CONDIȚII DE RETRAGERE:

În cazul retragerii se percep următoarele penalizări:

 • 300 de euro din avansul plătit la înscriere nu sînt returnabili
 • pentru retrageri cu mai puțin de 30 zile înaintea plecării, penalizarea este de 50% din valoarea pachetului.

ALTE OBSERVAȚII:

 • Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.
 • Conform reglementărilor în vigoare, minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții pentru a fi lăsați să iasă din țară: să călătorească cu cel puțin un adult însoțitor, să aibă asupra lor acordul ambilor părinți (sau al părintelui care nu-i însoțește) legalizat la notariat; adultul care-i însoțește - în cazul în care acesta nu este unul dintre părinți – trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.
 • Conducătorul de grup român își rezervă dreptul de a modifica programul în funcție de anumite situații obiective ce pot interveni în timpul excursiei.
 • Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor. 

 

Contactati-ne!

Dacă aveți o idee sau o sugestie, un plan de vacanță pe care vreți să vi-l îndepliniti, așteptăm să ne contactați

Sau haideți la o cafea
Căutați-ne la telefon
+0723.593.157
Scrieți-ne pe Facebook
Agentia.De.Turism.Gold.Voyage
Trimite-ne un email
office@goldvoyage.ro

Dacă alegi să te abonezi, te vom ține la curent cu informații despre cele mai frumoase excursii, îți trimitem din când în când oferte speciale și îți vom povesti despre locurile unde putem merge împreună!

Întotdeauna numai informații utile! De maxim 12 ori pe an. 

Adresa

 Str. Principatele Unite nr. 11, parter, ap. 1, sector 4, București 

Program de lucru: luni-vineri (09:00 - 18:00).

0723.593.157

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Agentia Gold Voyage

Copyright © 2013-2019 Agenția de Turism Gold Voyage. Toate drepturile sunt rezervate. 

Agenția de Turism Gold Voyage este membru ANAT și operator de date cu caracter personal nr. 9345/28.05.2009 | Licenta de Turism nr.  660/ 18.01.2019 | Brevet de Turism nr. 16479/27.04.2010 | Poliță de Asigurare Seria I Nr. 53484/ 26.10.2019 I CUI: RO 21179058 | Nr. Reg. J40/3700/22.07.2007.

Disclaimer

În cazul unor eventuale neconcordanțe care pot apărea între informațiile asupra tarifelor și alte detalii din site și informațiile primite în agentie sau prin email din partea agenției, întotdeauna vor avea prioritate informațiile primite direct în agenție sau prin email. Pentru informații sau rezervări ne puteți contacta la adresa de email office@goldvoyage.ro și la numerele de telefon 021.253.07.25 și 0723.593.157.