Tururi

Există câteva destinații care ne plac foarte mult și unde organizăm anual tururi private sau pentru grupuri de 20-25 de persoane. Sunt locuri unde mergem să descoperim o civilizație, să înțelegem istoria și spiritul unui oraș, să ne plimbăm, să vizităm muzee, să ne răsfățăm cu mâncare și vinuri locale, să ne bucurăm de expoziții și concerte.

Vino cu noi!

Orașul țarilor și Rusia imperială

Sankt Petersburg, 27 iulie - 2 august (7 zile, 6 nopți)

Preț pachet: 755 euro*

Pachetul include: bilet de avion cu o cursă Austrian Airlines, cu escală la Viena (detalii mai jos) și cazare în cameră dublă, cu mic dejun inclus, la Courtyard by Marriott St. Petersburg Vasilievsky Hotel 4*. Prețul pachetului poate suferi modificări dacă se modifică taxele de aeroport la momentul rezervării ferme. 

Plecare 27 iulie, ora 08.00 de pe aeroportul Henri Coandă, aterizare la Viena la 08.45, plecare din Viena la 10.15, aterizare pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg la 13.50. Întoarcere 2 august, ora 14.40 de pe aeroportul Pulkovo, aterizare la Viena la 16.20, plecare din Viena la 17.35, aterizare pe aeroportul Henri Coandă la 20.10.  

Toate celelalte cheltuieli se vor achita separat - taxa de viză și asigurarea necesară pentru viză în București, la agenție I excursiile în Sankt Petersburg, la ghidul local I asigurare storno, prânz, cină și orice alte cheltuieli personale - sunt la latitudinea fiecăruia dintre dvs. 

 Condiții de plată: 50% avans nereturnabil la rezervare și 50% înainte de plecare cu 45 de zile. 

 

Poți vedea Rusia în multe feluri și poți vedea multe Rusii diferite. Noi vă propunem nu un tur, ci o călătorie în orașul lui Petru și în împrejurimi. O vizită la Sankt Petersburg îți arată Rusia imperială, elegantă și impresionantă prin arhitectură, muzee, cultură și istorie.

Îți dă o imagine despre grandoarea și bogăția Mamei Rusia, așa cum este ea exprimată printr-un oraș construit de la zero de un împărat vizionar. Găsești aici palate care nu sînt doar bijuterii arhitectonice și de design, ci sînt decorate cu aur și pietre prețioase, menite să impresioneze orice ambasador sau înalt oaspete. Muzeele adăpostesc colecții de tablouri făcute din plictiseala unui aristocrat rus atît de bogat încît cheltuia la Paris o mică avere pentru zeci de tablouri ale unui singur pictor preferat.

Încercați să vă imaginați un oraș care respiră bogație și eleganță, opulență și frumusețe deopotrivă. Este un oraș pe care Petru cel Mare l-a construit într-o zonă mlăștinoasă, iar în viziunea lui deplasarea ar fi trebuit să se facă exclusiv pe apă, precum în Veneția italiană. De aceea vedeți și azi o rețea întreagă de canale, pe care vă puteți plimba cu vaporașul – o plimbare pe apă oferă o cu totul și cu totul altă imagine a orașului decît din postura de pieton sau din autocar. Veți vedea că nici o clădire – fie ea palat princiar sau instituție – nu este mai înaltă decît turlele bisericilor, aurite sau somptuos decorate și ele.

Putem spune fără să greșim că Sankt Petersburg a fost și este un oraș al elitelor și al culturii. Are peste 100 de universități – da, ați citit bine, universități, nu facultăți! – multe dintre ele găzduite de foste palate nobiliare. Are foarte multe muzee – de la faimosul Ermitaj cu colecția lui uluitoare de peste 4 milioane de piese, din care expune permanent circa 1 milion, la vechiul muzeu al științelor, înființat chiar de țarul Petru și unde boierii erau convinși să îl viziteze cu promisiunea unui pahar de vodcă la ieșire. Sau tulburătorul muzeu al blocadei orașului din al doilea război mondial, unde vezi și înțelegi o altă dimensiune a morții și a solidarității și mai ales înțelegi de ce e importantă pîinea pentru locuitorii orașului și de ce poți cumpăra oriunde chiar și o singură felie. Are peste 1000 de palate în și împrejurul orașului – palatele familiei imperiale, dar și ale marilor boieri ruși, strînși din toată țara în jurul curții.

Așa că vă invităm la o vizită un pic altfel: în care alegem un hotel în orașul vechi, nu în cartierele construite în perioada comunistă, și descoperim la pas, nu din autocar, orașul țarilor.

O să vă întrebați poate de ce nu includem și Moscova în acest tur. Da, Moscova este puterea, este statul, este Kremlinul, este Ivan cel Groaznic. Dar noi credem că experiența Rusiei țariste, imperiale, fastuoase și bogate înseamnă ce ziceam: un tur la pas prin Sankt Petersburg și împrejurimi.


PROGRAMUL ORIENTATIV PE SCURT ARATĂ ASTFEL:

În ziua 1, după sosire și cazare, facem un tur al orașului, ne plimbăm, vizităm câteva biserici.

În ziua 2, vizităm Ermitajul – unul dintre cele mai mari muzee ale lumii, cu o colecție imensă, de milioane de piese, dintre care peste 60.000 de exponate sînt prezentate permanent în circa 1000 de săli.

Zilele 3, 4 și 5 sunt dedicate unor excursii la principalele palate din afara orașului:
- Peterhof, reședința de vară a țarilor, cu saloanele decorate cu aur și pietre prețioase și grădinile decorate cu statui suflate cu aur.
- Tsarskoe Selo, cu impresionantă Cameră de Chihlimbar, o cameră cu pereți tapetați cu chihlimbar și decorată cu mozaicuri din pietre prețioase și semiprețioase.
- Gatchina, un palazzo italian construit de țarina Ecaterina pentru favoritul ei, contele Orlov.

Ziua 6 este dedicată plimbărilor și vizitelor unor muzee și palate mai puțin cunoscut din Sankt Petersburg – muzeul științelor și muzeul blocadei Leningradului.

În fine, ziua 7 este pentru timp liber, ceai rusesc, cumpărături și plecare spre aeroport.


Ce oferim?
- Vei vedea orașul țarilor ruși într-un grup mic, la pas sau într-un ritm care să îți permită să savurezi experiența.
- Vei avea alături un însoțitor de grup vorbitor de limbă rusă și bun cunoscător al istoriei Rusiei.
- Vei avea o experiență de călător, nu de turist care bifează în goană principalele obiective din oraș.
- Programul este menit să ofere o experiență culturală, prin urmare vei vizita muzee și palate. 
- Fiți pregătiți pentru un oraș elegant, sofisticat și scump!PROGRAMUL DETALIAT


ZIUA 1: BUCUREȘTI – SANKT PETERBURG
Întîlnire cu însoțitorul de grup la aeroportul Henri Coandă (Otopeni).
Plecare spre Sankt Peterburg cu o cursă Austrian Airlines, via Viena.
Sosire la Sankt Peterburg. Transfer si cazare la Courtyard by Marriott St. Petersburg Vasilievsky Hotel 4*.  
După cazare, programul va include un tur panoramic de oraș, vizitarea unor biserici, urmat de timp liber. Cina va fi servită pe cont propriu. 


ZIUA 2: VIZITĂ LA MUZEUL ERMITAJ
Mic dejun la hotel, urmat de vizitarea Ermitajului, unul dintre cele mai mari muzee ale lumii, situat în inima Sankt-Petersburgului, în Palatul de Iarnă.

Ermitajul este un un muzeu absolut impresionant și are probabil una dintre cele mai mari colecții din lume. Mai mult de 60.000 de piese sunt expuse permanent în aproximativ 1000 de săli, din colecția care cuprinde peste 3 milioane de obiecte. Pot fi văzute săli întregi cu picturi ale câte unui singur maestru din orice perioadă istorică – de exemplu, colecția cuprinde niște zeci de picturi ale lui Pablo Picasso. Dar găsim aici săli întregi cu toate numele maeștrilor olandezi și francezi – Rembrandt, Rubens, Matisse, Monet sau Manet și chiar Leondardo da Vinci. Palatul de Iarnă a fost construit în perioada 1754-1762, dar anul înființării muzeului se consider a fi 1764, cînd împărăteasa Ecaterina cea Mare a achiziționat o primă colecție impresionantă de lucrări de artă. Clădirile ce adăpostesc muzeul constituie unul dintre principalele ansambluri arhitecturale ale centrului Sankt Peterburgului, inclus în patrimoniul mondial al UNESCO.


ZIUA 3: VIZITĂ LA PETERHOF
După micul dejun la hotel, mergem să vizităm Peterhof (Petrodvoreț).

Palatul lui Petru cel Mare sau Peterhof este reședința de vară a țarilor ruși și al doilea punct de interes turistic după Ermitaj, ca numărul anual de vizitatori. Ansamblul format din palat, fântâni și parc este un simbol pentru cultura și arhitectura secolelor al 18-lea și al 19-lea și este considerat un Versailles al Rusiei.

Construcția a fost realizată de Petru cel Mare, care și-a dorit o reședință de vară nu departe de capitala Sankt Peterburg. Rezultatul este o splendidă reședință imperială, rodul muncii a numeroși arhitecți, artiști și meșteșugari, care au făcut ca această Capitală a Fântânilor să fie unică în lume. Palatul are unele dintre cele mai somptuoase salone din întreaga Europă – Sala Tronului, Sala Adunării Generale, Sala Coroanei, Marea Sală de Oaspeți, numeroase săli de dans – toate decorate cu statui și mobilier suflate cu aur, argint și pietre prețioase. De la Marele Palat pleacă în cascadă trei fântâni monumentale, ce dau în parcul de jos, un parc care este în sine o adevărată capodoperă, cu alte 173 de fântâni.

ZIUA 4: VIZITĂ LA TSARSKOE SELO
După mic dejun la hotel, mergem în vizită la Tsarskoe Selo și Plavosk.

Tsarskoe Selo sau Satul Țarului este numele localității unde se află una dintre reședințele țarilor ruși. Localitatea, care se numește azi Pușkin, este situată la 25 de km sud de Sankt Peterburg. Moșia a fost dăruită de Petru cel Mare celei de-a doua soții, împărăteasa Ecaterina I, cea despre care Voltaire spunea că a avut o viață aproape la fel de spectaculoasă și interesantă ca și ilustrul său soț. Dacă Ecaterina este cea care și-a făcut acolo o reședință de vacanță, fiica ei, împărăteasa Elisabeta, este însă cea care a demarat construcția Palatului Ecaterinei, unul dintre cele mai mari din salba de palate care înconjoară Sankt Petersburgului.

Unul dintre elementele faimoase ale palatului este Camera de Chihlimbar, o încăpere care, așa cum îi spune și numele, este tapetată cu sculpturi interioare și basoreliefuri din chihlimbar, pregătite în Prusia la începutul sec. al XVIII-lea și dăruite lui Petru I de către împăratul Friedrich Wilhelm. Pereții camerei au fost decupați și furați de armata germană în timpul celui de-al doilea război mondial și au fost în întregime restaurați după 1989.

Situat la mica distanță de Tserkoe Selo, Palatul Pavlovsk a fost inițial reședința de vară a țarului Pavel I, singurul fiu al Ecaterinei cea Mare. Palatul este o operă de artă atât prin parcul de mari dimensiuni, întins pe 600 de hectare, cât și prin lungul șir de săli de recepție, una mai impresionantă decât alta prin decorațiunile bogate și materialele prețioase folosite. Sala Italiană și Sala Grecească sunt printre cele mai impresionante. Palatul poartă amprenta soției lui Pavel, Maria, care face din el unul dintre cele mai elegante palate în stil neoclasic din Europa.


ZIUA 5: VIZITĂ LA GATCHINA
După micul dejun la hotel, mergem la Palatul Gatchina.

Palatul Gatchina a fost reședință de familie pentru patru dintre țarii ruși, deși initial a fost un dar al împărătesei Ecaterina a II-a pentru favoritul ei, contele Grigori Orlov. Palatul a fost construit la ordinul împărătesei de arhitectul Italian Antonio Rinaldi, iar rezultatul final este extrem de asemănător cu un palazzo Italian. Contele Orlov nu s-a bucurat prea mult timp de acest dar, întrucât la murit la scurt timp după ce construcția a fost finalizată. Împărăteasa a răscumpărat palatul de la moștenitorii contelui și acesta a devenit reședința fiului său, viitorul țar Pavel I.


ZIUA 6: VIZITE LA MUZEUL BLOCADEI LENINGRADULUI ȘI MUZEUL ȘTIINȚELOR
Mic dejun la hotel, iar apoi vizită la două dintre muzeele mai puțin cunoscute, dar extrem de interesante din Sankt Petersburg: Muzeul Științelor Kunst Kamera și Muzeul Blocadei Leningradului.

Muzeul Blocadei Leningradului este un muzeu de mici dimensiuni, dar extrem de impresionant, întrucât comemorează poate cea mai dificilă perioadă din istoria orașului, blocada de 900 de zile din cel de-al doilea război mondial. Din 8 septembrie 1941 pînă pe 17 ianuarie 1944, timp de doi ani și jumătate, locuitorii orașului s-au aflat sub bombardament permanent și au suferit privațiuni de toate felurile. Peste 700.000 de civili au murit în timpul blocadei, iar curajul și sacrificiul de care a dat dovadă întregul oraș este și azi motiv de imensă mândrie.

ZIUA 7: SANKT PETERSBURG – BUCUREȘTI
Mic dejun la hotel. Eliberarea camerelor. Timp liber. Plecare spre aeroport, retur la București.

ALTE INFORMAȚII:

- Prânzul și cina vor fi servite pe cont propriu. La cerere, ghidul local va face rezervări și va însoți grupul la restaurante rusești recomandate.

- Tot la cerere se pot face rezervări la o seară rusească, cu cină și muzică tradițională, sau la o seară de balet sau opera, puteți opta pentru teatrul Mariinski, unul dintre cele mai faimoase teatru rusești.

Teatrul Mariinski Theatre este unul dintre cele mai vechi teatre, fiind construit în perioada 1847-1848 în locul unui circ distrus de un incediu. Noul teatru, care a luat numele Mariinski după soția țarului Alexandru al II-lea, Maria, a fost deschis oficial în octombrie 1860, având 1625 de locuri. Este un teatru de referință pentru opera și baletul rus, numeroși artiști și dirijori faimoși susținînd spectacole aici, unii dintre ei o viață întreagă – muzicieni ca Stravinsky și Șaliapin sau balerini ca Ana Pavlova, Galina Ulanova, Rudolf Nureev sau Mihail Barîșnikov. 

PREȚ și CONDIȚII DE PLATĂ

Sejurul este plătibil astfel:
- 50% avans la înscriere (nereturnabil)  
- 50% înainte de plecare cu 45 de zile 

Taxa de viză va fi achitată la depunerea actelor necesare pentru obținerea vizei. Toate celelalte costuri cu excursiile vor fi achitate la fața locului. 


SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul București- Sankt Petersburg și retur, inclusiv taxele de aeroport
• 6 nopți cazare cu mic dejun inclus în Sankt Petersburg la Courtyard by Marriott St. Petersburg Vasilievsky Hotel 4* 
• însoțitor român de grup, vorbitor de limbă rusă

NU SUNT INCLUSE:
• taxa de viză și asigurarea obligatorie cerută de Ambasada Rusiei
• excursii și intrări la obiective
• prânz și cină
• consumații minibar sau în hotel
• cumpărături personale
• asigurarea storno

IMPORTANT! Încheierea unei asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, compensând efectul penalizărilor aplicate. Vă recomandăm să folosiți acest instrument de protecție financiară ce acoperă cele mai frecvente motive/ evenimente care pot duce la anularea unei călătorii.

ACTE NECESARE PENTRU OBȚINEREA VIZEI TURISTICE (actele se vor depune la sediul agenției nu mai târziu de 30 zile înaintea plecării): 

• paşaport valabil minim şase luni de la data terminării călătoriei și cu minim două pagini libere
• 1 fotografie tip pașaport,
• formular tipizat – completat (vi se va înmâna la sediul agenției sau prin e-mail)
• asigurarea medicală original și copie


Viza se obține în minim 5 zile lucrătoare de la depunerea dosarului la sediul consulatului. Agenția nu este răspunzătoare pentru cazul în care autoritățile refuză unui turist aplicarea vizei; taxa de viză achitată nu se poate restitui. Obținerea vizei nu necesită prezența personală la sediul consulatului, însă acesta își rezervă dreptul de a chema la interviu orice persoană care aplică pentru obținerea vizei.


ALTE OBSERVAȚII:
• Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu
• Conform reglementărilor în vigoare, minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții pentru a fi lăsați să iasă din țară: să călătorească cu cel puțin un adult însoțitor, să aibă asupra lor acordul ambilor părinți (sau al părintelui care nu-i însoțește) legalizat la notariat, adultul care-i însoțește - în cazul în care acesta nu este unul dintre părinți – trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră 
• Conducătorul de grup român își rezervă dreptul de a modifica programul în funcție de anumite situații obiective ce pot interveni în timpul excursiei
• Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup
• Pentru anumite facilități din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor
• Clasificarea pe stele a unităților de cazare din program este cea atribuită în mod oficial de autoritățile de resort din Federația Rusă, conform standardelor proprii.

Detalii

  • Destinatia: Sankt Petersburg
  • Durata sejurului: 7 zile
  • Pret: 855 euro
Mai multe din această categorie: Muzee, mîncare și vinuri în Toscana »

Contactati-ne!

Dacă aveți o idee sau o sugestie, un plan de vacanță pe care vreți să vi-l îndepliniti, așteptăm să ne contactați

Trimiteți-ne un mesaj
Sau haideți la o cafea
Căutați-ne la telefon
+0723.593.157
Scrieți-ne pe Facebook
Agentia.De.Turism.Gold.Voyage
Trimite-ne un email
office@goldvoyage.ro

Dacă alegi să te abonezi, te vom ține la curent cu informații despre cele mai frumoase excursii, îți trimitem din când în când oferte speciale și îți vom povesti despre locurile unde putem merge împreună!

Întotdeauna numai informații utile! De maxim 12 ori pe an. 

Adresa

 Str. Principatele Unite nr. 11, parter, ap. 1, sector 4, București 

Program de lucru: luni-vineri (09:00 - 18:00).

0723.593.157

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Agentia Gold Voyage

Copyright © 2013 Agenția de Turism Gold Voyage. Toate drepturile sunt rezervate. 

Agenția de Turism Gold Voyage este membru ANAT și operator de date cu caracter personal nr. 9345/28.05.2009 | Licenta de Turism nr.  660/ 18.01.2019 | Brevet de Turism nr. 16479/27.04.2010 | Poliță de Asigurare Seria I Nr. 50061/ 26.10.2018 I CUI: RO 21179058 | Nr. Reg. J40/3700/22.07.2007.

Disclaimer

În cazul unor eventuale neconcordanțe care pot apărea între informațiile asupra tarifelor și alte detalii din site și informațiile primite în agentie sau prin email din partea agenției, întotdeauna vor avea prioritate informațiile primite direct în agenție sau prin email. Pentru informații sau rezervări ne puteți contacta la adresa de email office@goldvoyage.ro și la numerele de telefon 021.253.07.25 și 0723.593.157.