Excursie la Sankt Petersburg 2020: Orașul țarilor și Rusia imperială

Poți vedea Rusia în multe feluri și poți vedea multe Rusii diferite. Noi vă propunem nu un tur, ci o călătorie în orașul lui Petru și în împrejurimi. O vizită la Sankt Petersburg îți arată Rusia imperială, elegantă și impresionantă prin arhitectură, muzee, cultură și istorie.

O vizită la Sankt Petersburg îți dă o imagine despre grandoarea și bogăția Mamei Rusia, așa cum este ea exprimată printr-un oraș construit de la zero de un împărat vizionar. Găsești aici palate care nu sunt doar bijuterii arhitectonice și de design, ci sunt decorate cu aur și pietre prețioase, menite să impresioneze orice ambasador sau înalt oaspete. Muzeele adăpostesc colecții de tablouri făcute din plictiseala unui aristocrat rus atât de bogat încât cheltuia la Paris o mică avere pentru zeci de tablouri ale unui singur pictor preferat.

Așa că vă invităm la o vizită un pic altfel: în care alegem un hotel în orașul vechi, nu în cartierele construite în perioada comunistă, și descoperim la pas, nu din autocar, orașul țarilor, alături de o ghidă născută și crescută în Sankt Petersburg, îndrăgostită de orașul ei natal și pasionată de istoria Rusia.

O să vă întrebați poate de ce nu includem și Moscova în acest tur. Da, Moscova este puterea, este statul, este Kremlinul, este Ivan cel Groaznic. Dar noi credem că experiența Rusiei țariste, imperiale, fastuoase și bogate înseamnă ce ziceam: un tur la pas prin Sankt Petersburg și împrejurimi.

CÂND PLECĂM ÎN SEJURUL DE LA SANKT PETERSBURG?

29 iulie - 4 august 2020

(7 zile, 6 nopți).

Detalii despre preț și program găsiți mai jos.

Încercați să vă imaginați un oraș care respiră bogație și eleganță, opulență și frumusețe deopotrivă. Este un oraș pe care Petru cel Mare l-a construit într-o zonă mlăștinoasă, iar în viziunea lui deplasarea ar fi trebuit să se facă exclusiv pe apă, precum în Veneția italiană. De aceea vedeți și azi o rețea întreagă de canale, pe care vă puteți plimba cu vaporașul – o plimbare pe apă oferă o cu totul și cu totul altă imagine a orașului decât din postura de pieton sau din autocar. Veți vedea că nici o clădire – fie ea palat princiar sau instituție – nu este mai înaltă decât turlele bisericilor, aurite sau somptuos decorate și ele.

Putem spune fără să greșim că Sankt Petersburg a fost și este un oraș al elitelor și al culturii. Are peste 100 de universități – da, ați citit bine, universități, nu facultăți! – multe dintre ele găzduite de foste palate nobiliare. Are foarte multe muzee – de la faimosul Ermitaj cu colecția lui uluitoare de peste 4 milioane de piese, din care expune permanent circa 1 milion, la vechiul Muzeu al Științelor, înființat chiar de țarul Petru și pe care boierii erau convinși să îl viziteze cu promisiunea unui pahar de vodcă la ieșire. Sau tulburătorul Muzeu al Blocadei orașului din al doilea război mondial, unde vezi și înțelegi o altă dimensiune a morții și a solidarității și mai ales înțelegi de ce e importantă pâinea pentru locuitorii orașului și de ce poți cumpăra oriunde chiar și o singură felie. Are peste 1000 de palate în și împrejurul orașului – palatele familiei imperiale, dar și ale marilor boieri ruși, strânși din toată țara în jurul curții.

PROGRAMUL TURULUI LA SANKT PETERSBURG

ORIENTATIV ȘI PE SCURT

În ziua 1, după sosire și cazare, facem un tur al orașului, ne plimbăm, vizităm câteva biserici.

În ziua 2, vizităm Ermitajul – unul dintre cele mai mari muzee ale lumii, cu o colecție imensă, de milioane de piese, dintre care peste 60.000 de exponate sunt prezentate permanent în circa 1000 de săli.

Zilele 3, 4 și 5 sunt dedicate unor excursii la principalele palate din afara orașului și la cele mai faimoase catedrale din oraș:
- Peterhof, reședința de vară a țarilor, cu saloanele decorate cu aur și pietre prețioase și grădinile decorate cu statui suflate cu aur.
- Tsarskoe Selo, cu impresionantă Cameră de Chihlimbar, o cameră cu pereți tapetați cu chihlimbar și decorată cu mozaicuri din pietre prețioase și semiprețioase.
- Cele trei catedrale faimoase: Sf. Petru și Pavel, Sf. Isaac și Învierea lui Hristos de pe Sângele Vărsat.

Ziua 6 este dedicată plimbărilor și vizitelor unui muzeu mai puțin cunoscut din Sankt Petersburg – Muzeul Blocadei Leningradului.

În fine, ziua 7 este pentru timp liber, ceai rusesc, cumpărături și plecare spre aeroport.

La cerere, doritorii pot avea bilete la un spectacol de balet sau operă la unul dintre cele mai faimoase teatre din lume, teatrul Mariinski. Teatrul Mariinski este unul dintre cele mai vechi teatre, fiind construit în perioada 1847-1848 în locul unui circ distrus de un incediu. Noul teatru, care a luat numele Mariinski după soția țarului Alexandru al II-lea, Maria, a fost deschis oficial în octombrie 1860, având 1625 de locuri. Este un teatru de referință pentru opera și baletul rus, numeroși artiști și dirijori faimoși susținând spectacole aici, unii dintre ei o viață întreagă – muzicieni ca Stravinsky și Șaliapin sau balerini ca Ana Pavlova, Galina Ulanova, Rudolf Nureev sau Mihail Barîșnikov.


Ce oferim?
- Vei vedea orașul țarilor ruși într-un grup mic, la pas sau într-un ritm care să îți permită să savurezi experiența.
- Vei avea alături un însoțitor de grup vorbitor de limbă română și un ghid local excepțional, vorbitoare de limbă engleză, îndrăgostită de orașul ei natal și bună cunoscător al istoriei Rusiei.
- Vei avea o experiență de călător, nu de turist care bifează în goană principalele obiective din oraș.
- Programul este menit să ofere o experiență culturală, prin urmare vei vizita muzee și palate. 
- Fiți pregătiți pentru un oraș elegant, sofisticat și scump!

 

EXCURSIE LA SANKT PETERSBURG

PROGRAM DETALIAT

Întîlnire cu însoțitorul de grup la aeroportul Henri Coandă (Otopeni). Plecare spre Sankt Peterburg cu o cursă Austrian Airlines, via Viena.
Sosire la Sankt Peterburg. Transfer si cazare la Hotel Solo Sokos Vasilievsky 4* (nota 9 pe booking.com - https://www.booking.com/hotel/ru/sokos-vasilievsky.html).
După cazare, programul va include un tur panoramic de oraș, urmat de timp liber. Cina va fi servită pe cont propriu.
Mic dejun la hotel, urmat de vizitarea Ermitajului, unul dintre cele mai mari muzee ale lumii, situat în inima Sankt-Petersburgului, în Palatul de Iarnă.

Ermitajuleste un un muzeu absolut impresionant și are probabil una dintre cele mai mari colecții din lume. Mai mult de 60.000 de piese sunt expuse permanent în aproximativ 1000 de săli, din colecția care cuprinde peste 4 milioane de obiecte. Pot fi văzute săli întregi cu picturi ale câte unui singur maestru din orice perioadă istorică – de exemplu, colecția cuprinde niște zeci de picturi ale lui Pablo Picasso. Dar găsim aici săli întregi cu toate numele maeștrilor olandezi și francezi – Rembrandt, Rubens, Matisse, Monet sau Manet și chiar Leondardo da Vinci. Palatul de Iarnă a fost construit în perioada 1754-1762, dar anul înființării muzeului se consideră a fi 1764, cînd împărăteasa Ecaterina cea Mare a achiziționat o primă colecție impresionantă de lucrări de artă. Clădirile ce adăpostesc muzeul constituie unul dintre principalele ansambluri arhitecturale ale centrului Sankt Peterburgului, inclus în patrimoniul mondial al UNESCO.

Palatul lui Petru cel Mare sau Peterhof este reședința de vară a țarilor ruși și al doilea punct de interes turistic după Ermitaj, ca numărul anual de vizitatori. Ansamblul format din palat, fântâni și parc este un simbol pentru cultura și arhitectura secolelor al 18-lea și al 19-lea și este considerat un Versailles al Rusiei.

Construcția a fost realizată de Petru cel Mare, care și-a dorit o reședință de vară nu departe de capitala Sankt Peterburg. Rezultatul este o splendidă reședință imperială, rodul muncii a numeroși arhitecți, artiști și meșteșugari, care au făcut ca această Capitală a Fântânilor să fie unică în lume. Palatul are unele dintre cele mai somptuoase salone din întreaga Europă – Sala Tronului, Sala Adunării Generale, Sala Coroanei, Marea Sală de Oaspeți, numeroase săli de dans – toate decorate cu statui și mobilier suflate cu aur, argint și pietre prețioase. De la Marele Palat pleacă în cascadă trei fântâni monumentale, ce dau în parcul de jos, un parc care este în sine o adevărată capodoperă, cu alte 173 de fântâni.

După mic dejun la hotel, mergem în vizită la Tsarskoe Selo și Plavosk.

Tsarskoe Selo sau Satul Țaruluieste numele localității unde se află una dintre reședințele țarilor ruși. Localitatea, care se numește azi Pușkin, este situată la 25 de km sud de Sankt Peterburg. Moșia a fost dăruită de Petru cel Mare celei de-a doua soții, împărăteasa Ecaterina I, cea despre care Voltaire spunea că a avut o viață aproape la fel de spectaculoasă și interesantă ca și ilustrul său soț. Dacă Ecaterina este cea care și-a făcut acolo o reședință de vacanță, fiica ei, împărăteasa Elisabeta, este însă cea care a demarat construcția Palatului Ecaterinei, unul dintre cele mai mari din salba de palate care înconjoară Sankt Petersburgului.

Unul dintre elementele faimoase ale palatului este Camera de Chihlimbar, o încăpere care, așa cum îi spune și numele, este tapetată cu sculpturi interioare și basoreliefuri din chihlimbar, pregătite în Prusia la începutul sec. al XVIII-lea și dăruite lui Petru I de către împăratul Friedrich Wilhelm. Pereții camerei au fost decupați și furați de armata germană în timpul celui de-al doilea război mondial și au fost în întregime restaurați după 1989.

Situat la mica distanță de Tserkoe Selo, Palatul Pavlovska fost inițial reședința de vară a țarului Pavel I, singurul fiu al Ecaterinei cea Mare. Palatul este o operă de artă atât prin parcul de mari dimensiuni, întins pe 600 de hectare, cât și prin lungul șir de săli de recepție, una mai impresionantă decât alta prin decorațiunile bogate și materialele prețioase folosite. Sala Italiană și Sala Grecească sunt printre cele mai impresionante. Palatul poartă amprenta soției lui Pavel, Maria, care face din el unul dintre cele mai elegante palate în stil neoclasic din Europa.

După micul dejun la hotel, se vizitează trei catedrale reprezentative pentru Sankt Petersburg: catedrala Petru și Pavel, catedrala Sf. Isaac și catedrala Învierea lui Hristos de pe sângele vărsat. Aceasta din urmă este una dintre cele mai mari catedrale ortodoxe din Rusia, iar numele ei face referire la sângele lui Alexandru al II-lea, care a fost asasinat în acel loc.
Mic dejun la hotel, iar apoi vizită la un muzeu absolut tulburător și extrem de interesant din Sankt Petersburg, Muzeul Blocadei Leningradului.

Muzeul Blocadei Leningradului este un muzeu de mici dimensiuni, dar emoționant, întrucât comemorează poate cea mai dificilă perioadă din istoria orașului, blocada de 900 de zile din cel de-al doilea război mondial. Din 8 septembrie 1941 pînă pe 17 ianuarie 1944, timp de doi ani și jumătate, locuitorii orașului s-au aflat sub bombardament permanent și au suferit privațiuni de toate felurile. Peste 700.000 de civili au murit în timpul blocadei, iar curajul și sacrificiul de care a dat dovadă întregul oraș este și azi motiv de imensă mândrie.

Mic dejun la hotel. Eliberarea camerelor. Timp liber. Plecare spre aeroport, retur la București.

Programul pe zile este orientativ, ordinea vizitării obiectivelor se poate modifica în funcție de recomandările partenerului local și de programul fiecărui obiectiv în parte.

EXCURSII OPȚIONALE

Aceasta este lista cu excursiile opționale pe care vi le oferim. Sunt cu ghid de limbă engleză, unul dintre cei mai buni cu care am lucrat. Prețurile sunt valabile pentru minim 20 de persoane din grup, dar, din experiența anterioară, întregul grup dorește să participe la program.

Excursii opționale alături de Tatiana

skt ermitaj thumb

Vizită la Ermitaj

Este unul dintre cele două sau trei cele mai mari și impresionante muzee ale lumii și pur și simplu trebuie văzut, orice descriere ar fi palidă față de realitate.

25 EURO/persoană
skt peterhof thumb

Vizită la Peterhof

Palatul, aflat în afara orașului, vă va impresiona prin măreția și splendoarea sa, iar grădinile sunt pur și simplu o operă de artă, cu fântâni și statui poleite cu aur.

70 EURO/persoană
skt tsarskoe thumb

Excursie la Țarskoe Selo

La Palatul Ecaterinei se va merge cu autocarul, iar palatul este de o eleganță și un rafinament care vă vor impresiona.

70 EURO
skt channel thumb

Tur cu vaporașul pe canalele Sankt Petersburgului

Canalele au făcut ca orașul să fie considerat o Veneție (da, și acest oraș este o Veneție a nordului!). Acest tur cu vaporașul vă va oferi o perspectivă diferită asupra modului în care l-a gândit țarul Petru când a imaginat un oraș în care transportul ar fi trebuit să se facă pe apă, nu pe uscat.

25 EURO/persoană
skt cathedral thumb

Turul celor trei catedrale celebre ale orașului

Catedrala Sinâilor Petru și Pavel, aflată în Fortăreața cu același nume, Catedrala Sfântul Isac și Catedrala Învierea lui Hristos de pe Sângele Vărsat

45 EURO/persoană
skt leningrad thumb

Vizită la Muzeul Blocadei Leningradului

Este unul dintre cele mai impresionante locuri ce pot fi vizitate în Sankt Petersburg, pentru că spune povestea celor 872 de zile de asediu ale armatei germane, în cel de-al II-lea război mondial.

25 EURO/persoană
skt rdinner thumb

Cină rusească

Rezervată de partenerul local la un restaurant recomandat.

45 EURO/persoană

Lista participanților la excursii se face în avans deoarece partenerul local va achiziționa bilete de intrare la obiective și va organiza fiecare excursie în funcție de numărul de participanți transmis de noi

PREȚ ȘI CONDIȚII DE PLATĂ

Prețul pachetului: 980 euro/persoană

PACHETUL INCLUDE

Bilet de avion cu o cursă Austrian Airlines, cu escală la Viena

Detaliile zborului sunt următoarele: Plecare 29 iulie, ora 06.40 de pe aeroportul Henri Coandă, aterizare la Viena la 07.20, plecare din Viena la 10.00, aterizare pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg la 13.30. Întoarcere 4 august, ora 14.20 de pe aeroportul Pulkovo, aterizare la Viena la 16.00, plecare din Viena la 17.35, aterizare pe aeroportul Henri Coandă la 20.10.  

Cazare în cameră dublă, cu mic dejun inclus, la Hotel Solo Sokos Vasilievsky 4*.

Hotelul face parte dintr-un lanț finlandez de hoteluri și are nota 9 pe booking.com (https://www.booking.com/hotel/ru/sokos-vasilievsky.html).

Transferuri de la aeroport la hotel la sosire și de la hotel la aeroport la plecare

Însoțitor de grup de limbă română

Prețul pachetului poate suferi modificări doar dacă se modifică taxele de aeroport la momentul rezervării ferme.

Toate celelalte cheltuieli se vor achita separat - asigurarea storno poate fi solicitată în agenție I excursiile în Sankt Petersburg înainte de plecare, lista urmând să fie transmisă partenerului local pentru rezervări de bilete I prânz, cină și orice alte cheltuieli personale - sunt la latitudinea fiecăruia dintre dvs. Obligatorie este suma de 20 Euro pentru bacșișuri pentru ghidul local și șofer, care se va achita la sosirea la Sankt Petersburg, reprezentantului agenției.

Sejurul la SANKT PETERSBURG se poate plăti astfel:

Plată integrală

50% avans (nereturnabil)

50% înainte de plecare cu 45 de zile

Lista participanților la excursii se face în avans deoarece partenerul local va achiziționa bilete de intrare la obiective și va organiza fiecare excursie în funcție de numărul de participanți transmis de noi.

NU SUNT INCLUSE

• excursii și intrări la obiective
• prânz și cină - la cerere, ghidul local poate face recomandări de restaurante sau poate face rezervări și însoți grupul la o seară rusească, cu cină și muzică tradițională.
• consumații minibar sau în hotel
• cumpărături personale
• asigurarea de călătorie și asigurarea storno

IMPORTANT!

Încheierea unei asigurări STORNO de călătorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, compensând efectul penalizărilor aplicate.

Vă recomandăm să folosiți acest instrument de protecție financiară ce acoperă cele mai frecvente motive/ evenimente care pot duce la anularea unei călătorii.

VESTEA BUNĂ!

Pentru sejururi mai scurte de 8 zile în Sankt Petersburg nu mai este necesară viza.

LINK-URI DE PLĂȚI

Vă oferim posibilitatea de a achita online participarea la această excursie la Sankt Petersburg cu următoarele opțiuni

Plată avans

Plată Avans 50% 1 persoană
Excursie Sankt Petersburg 2020

490 EURO

Plată Avans 50% 2 persoane
Excursie Sankt Petersburg 2020

980 EURO

Plățile pot fi efectuate până la data de 31 mai 2020 ora 12

Plată integrală

Plată integrală 1 persoană
Excursie Sankt Petersburg 2020

980 EURO

Plată Integrală 2 persoane
Excursie Sankt Petersburg 2020

1860 EURO

Plățile pot fi efectuate până la data de 15 iunie 2020 ora 00:00
  • Plățile sunt procesate prin intermediul Netopia Payments
  • Vă rugăm completați cu atenție formularul de plată pentru a putea fi contactați după efectuarea plății
  • Pentru orice alte detalii vă rugăm să ne contactați la 0723.593.157

ALTE OBSERVAȚII

• Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.
• Conform reglementărilor în vigoare, minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții pentru a fi lăsați să iasă din țară: să călătorească cu cel puțin un adult însoțitor, să aibă asupra lor acordul ambilor părinți (sau al părintelui care nu-i însoțește) legalizat la notariat, adultul care-i însoțește - în cazul în care acesta nu este unul dintre părinți – trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră.
• Conducătorul de grup român își rezervă dreptul de a modifica programul în funcție de anumite situații obiective ce pot interveni în timpul excursiei.
• Distribuția camerelor la hoteluri se face de către recepțiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.
• Pentru anumite facilități din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel solicitați recepționerului să vă informeze cu exactitate asupra lor.
• Clasificarea pe stele a unităților de cazare din program este cea atribuită în mod oficial de autoritățile de resort din Federația Rusă, conform standardelor proprii.

Mai multe din această categorie: Excursie la Moscova 2020: Orașul puterii »

Contactati-ne!

Dacă aveți o idee sau o sugestie, un plan de vacanță pe care vreți să vi-l îndepliniti, așteptăm să ne contactați

Sau haideți la o cafea
Căutați-ne la telefon
+0723.593.157
Scrieți-ne pe Facebook
Agentia.De.Turism.Gold.Voyage
Trimite-ne un email
office@goldvoyage.ro

Dacă alegi să te abonezi, te vom ține la curent cu informații despre cele mai frumoase excursii, îți trimitem din când în când oferte speciale și îți vom povesti despre locurile unde putem merge împreună!

Întotdeauna numai informații utile! De maxim 12 ori pe an. 

Adresa

 Str. Principatele Unite nr. 11, parter, ap. 1, sector 4, București 

Program de lucru: luni-vineri (09:00 - 18:00).

0723.593.157

 Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Agentia Gold Voyage

Copyright © 2013-2019 Agenția de Turism Gold Voyage. Toate drepturile sunt rezervate. 

Agenția de Turism Gold Voyage este membru ANAT și operator de date cu caracter personal nr. 9345/28.05.2009 | Licenta de Turism nr.  660/ 18.01.2019 | Brevet de Turism nr. 16479/27.04.2010 | Poliță de Asigurare Seria I Nr. 53484/ 26.10.2019 I CUI: RO 21179058 | Nr. Reg. J40/3700/22.07.2007.

Disclaimer

În cazul unor eventuale neconcordanțe care pot apărea între informațiile asupra tarifelor și alte detalii din site și informațiile primite în agentie sau prin email din partea agenției, întotdeauna vor avea prioritate informațiile primite direct în agenție sau prin email. Pentru informații sau rezervări ne puteți contacta la adresa de email office@goldvoyage.ro și la numerele de telefon 021.253.07.25 și 0723.593.157.