Tururi culturale

Descoperă cu noi cultura și savoarea lumii în tururi în care combinăm vizite la muzee cu plimbări și restaurante. 

Atracţiile Indiei Centrale

Principala atracţie a acestui program este partea centrală a Indiei (numită şi Madhya Pradesh), alături de excursiile la Maharashtra, Agra şi Delhi.

Madhya Pradesh este inima Indiei, cunoscută pentru sălbăticia ei, pădurile verzi luxuriante, podişurile muntoase, râurile milenare, populaţia tribală, monumentele istorice etc. Există câteva destinaţii turistice de vizitat în India Centrală care vă permit să descoperiţi câteva dintre secretele Indiei.

În turul munţilor Vindhya veţi putea găsi o viaţă sălbatică înfloritoare şi natura neatinsă de intervenţia omului. Statul Madhya Pradesh din India Centrală este cunoscut pentru faptul că are cea mai numeroasă populaţie de tigri din India şi oferă o privelişte uluitoare vizitatorilor. India Centrală este de asemenea casa populaţiei tribală din India. Aproape 40% din întreaga populaţie tribală trăieşte în Madhya Pradesh şi zonele apropiate.

Madhya Pradesh este considerată inima Indiei. Cu frumuseţea ei naturală copleşitoare şi cu numeroasele monumente istorice care punctează peisajul, statul este considerat a fi unul dintre cele mai colorate state din întreaga ţară. Adevăratul spirit al Indiei iese la iveală prin cultura ei, care este un amestec frumos şi interesant de culturi din statele apropiate. Potpourri-ul cultural se răsfrânge şi asupra limbilor vorbite aici.

Maharashtra Sunset bhigwan

Despre Maharashtra

Maharashtra este unul dintre cele mai frumoase state ale Indiei. Diversitatea naturală şi culturală a ajutat la dezvoltarea unei culturi Marathi unice. Monumente ca Ajanta şi Ellora, Poarta Indiei, peşterile Elephanta şi structurile arhitecturale ca Viharas şi Chaityas au atras oameni din întreaga lume. În afara monumentelor minunate, a vieţii sălbatice şi a aspectelor culturale reflectate în stilul de viaţă, limba şi bucătăria specifică fac din Maharashtra o destinaţie fantastică de călătorie.

Se crede că numele Maharashtra provine din rathi, care înseamnă căruţaş. Maharashtra a intrat în istorie în secolul 2 î.Hr, odată cu construcţia primelor peşteri budiste. Numele Maharastra a apărut prima dată în secolul 7, menţionat de un călător chinez, Huan Tsang. Conform istoriei scrise, primul rege hindus a guvernat statul în timpul secolului 6, în Badami.

Actualul stat a fost format în 1960 având Bombay drept capitală, când zonele lingvistice Marathi şi Guajarati ale fostului stat Bombay au fost separate. Maharashtra a devenit principalul canal de schimb cultural între sudul şi nordul Indiei.

Maharshtra este cunoscută pentru peşterile sale, unele datând din anul 200 înante de Cristos. Picturile budiste din peşterile scobite în piatră Ajanta şi Ellora (din districtul Aurangaband) sunt situri având clasificarea World Heritage.

PROGRAMUL EXCURSIEI

Ziua 01: Sosire în Mumbai

Zbor la Mumbai. La sosirea în Mumbai, veţi fi întâmpinaţi şi însoţiţi la hotel de ghidul excursiei.
Check-in la sosirea de la hotel. (Camerele vor fi disponibile de la ora 12.00)

Mumbai, cunoscut anterior ca Bombay, este oraşul cel mai cosmopolit al Indiei, un port şi un centru de schimb străvechi. Acest ţărm în formă de palmă al Mării Arabiei a fost intrarea Imperiului Britanic în “Bjuteria Coroanei”. Mumbai este de asemenea centrul cinematografic al filmelor hinduse, numit “Bollywood”, în care se produc aproape 900 de filme în fiecare an.

Noaptea la hotel.

SBI Mumbai Main Branch

Ziua 02: Mumbai

După micul dejun, transfer la Poarta Indiei pentru panorama asupra portului. Poarta Indiei – un Arc de Triumf de 26 de metri înălţime a fost construit pentru a comemora vizita regelui George și a reginei Mary în India în 1911 - este cel mai faimos obiectiv din Mumbai. În mod ironic, cînd Rajul (regele) a murit în 1947, acest simbol colonial a devenit un fel de epitaf: ultima dintre navele britanice care a pornit spre Anglia a plecat de la Poartă.

Vizită la templele taiate în piatră din peșterile Elephanta situate la nouă kilometri pe mare de la Poarta Indiei. Peșterile Elephanta sunt un loc care trebui inclus în itinerariul excursiei dumneavoastră. Se spune că portughezii au numit această insulă după un elefant din piatră găsit aici. La Elephanta puteți vedea altarul de peşteră al Lordului Shiva, din secolul al șaselea, și o sculptură masivă cu trei capete care îi reprezintă pe Brahma creatorul, Vishnu păstrătorul și Shiva distrugătorul. Puteți găsi, de asemenea, şi alte sculpturi interesante, care povestesc despre căsătoria lui Shiva cu Parvati.

16881459535 798545e54a o

IMP: Peșterile Elephanta sunt închise lunea

Mai târziu ne vom bucura de turul orașului Mumbai

Kamla Nehru Park
Situat în partea de sus a muntelui Malabar, Kamala Nehru Park este, în esență, un punct care prezintă o vedere panoramică asupra strălucitorului oraş Mumbai. Acesta se extinde la peste 3.300 mp, în zona rezidențială cea mai luxoasă şi mai elegantă zonă a oraşului Bollywood.

Marine Drive
Construită în 1920, Marine Drive merge de-a lungul țărmului Mării Arabiei de la Nariman Point până la poalele muntelui Malabar. Traversează şi plaja Chowpatty de-a lungul drumului. Este una dintre cele mai populare locuri romantice din Mumbai unde apusurile de soare sunt uimitoare. Broșurile turistice amintesc că denumirea ei este de Colierul Reginei, datorită luminilor care se înşiră ca un colier pe timp de noapte.

Noaptea la hotel.

Ziua 03: Mumbai - Karla - Bhaja -Pune (200 km / aprox. 5 ore)

Dupa micul dejun plecăm spre Pune.
Vizită la peşterile Karla & Bhaja.

Peșterile Karla și Bhaja sunt situate lângă Lonavala în Maharashtra. Peșterile Bhaja datează din vremurile de fază hinayană a budismului, care a durat din secolul 2 până în secolul 1 înaintea erei noastre. Aceste peşteri sunt în principal viharas și chaityas și sunt situate la numai 3 km de drumul principal în mijlocul împrejurimilor pline de verdeaţă. Există, de asemenea, o cascadă în apropierea peșterii unde turiştii se pot răcori cu o baie. Forturile Lohagad și Visapur nu sunt departe de aceste peșteri.

Peştera Karla este cea mai mare chaitya Hinayana budistă (templu) din India, construită în timpul domniei lui Satavahanas. Karla este cel mai bun exemplu de arhitectură în stâncă, sculptată direct în rocă. Unele dintre grinzile sale din lemn, vechi de ani 2000 sunt încă existente. Este nevoie de aproape 20 de minute pentru a urca pe calea abruptă a peşterilor Karla. Există o chaitya lungă de 45 metri, probabil cea mai frumoasă din țară. Un templu a fost recent construit la intrare, folosind piloni din perioada budistă.

Karla cave

După aceea vom merge către Pune. Pune, capitala culturală a Maharashtrei, este situată pe marginea câmpiilor Deccan, destul de aproape de munţii vestici Ghat. Această locație a orașului a dus şi la denumirea "Regina Deccan”. Alte nume pentru Pune sunt "Oxfordul din Est" sau "Oxfordul Indiei", datorită numărului mare de instituții de învățământ.

La sosirea la Pune, transfer la hotel și check-in.

Peste noapte la Hotel

Ziua 04: Pune - Aurangabad (226 km / aprox 5 ore)

După micul dejun, plecarea devreme pentru turul orașului Pune.
Pune fost casa marelui războinic Maratha, Shivaji, şi a devenit capitala Maratha în 1750. Înainte de perioada britanică care a început la 1817, oraşul a fost sub controlul lui Nizam de Hyderabad. Britanicii au încercat să dezvolte orașul ca fiind capitala de vară a Maharashtrei și ca un loc militar de cantonamente. Astăzi, orașul a pierdut mult din grandoarea perioadei Maratha, dar locurile din jurul său sunt destul de bogate în patrimoniu și frumusețe naturală.

Vizită la Palatul Aga Khan, Kasturba Gandhi Smriti Mandir. Această clădire frumoasă, cu saloane și apartamente, este un important reper istoric. Aici, Mahatma Gandhi și alți lideri ai Congresului Național Indian au fost închiși în timpul Mișcării Quit India din 1942. Aici se află Samadhi de Kasturba Gandhi, soția lui Mahatma.

Drum până la Aurangabad. La sosirea la Aurangabad, transfer la hotel și check in.

Aurangabad este numit după Aurangzeb, ultimul dintre marii împărați Mughal. Aurangabad moşteneşte o mulţime de monumente și o cultură bogată din perioada Evului Mediu. Factorul cel mai important care a determinat rolul Aurangabad în istoria medievală a Indiei este locația sa. Atât de strategică este poziția sa, la întâlnirea dintre nordul și sudul Indiei, că Mohammed bin-Tughlak-și Aurangzeb, doi regi puternici au încercat să mute capitala de la Delhi la Aurangabad.

Peste noapte la Hotel

Auragband Bhadkal Gate

Ziua 06: Aurangabad (Excursie de o zi la Ajanta)

După micul dejun vizităm Ajanta. Aici există peșteri mai vechi decât cele de la Ellora, datate aproximativ de la 200 î.Hr. la 650 AD. Ele sunt tăiate din lava vulcanică a Deccan-ului. După secolul al 7-lea au fost abandonate și redescoperite în 1819 de către un grup de soldați britanici plecaţi la vânătoare care au observat partea de sus a peşterii 10. Există 30 de peșteri constând din mânăstiri budiste și temple. Tehnica de tempera folosită în aceste picturi a dat unele dintre cele mai frumoase picturi rupestre din lume. Aceste picturi Jataka se referă la nașterile anterioare ale lui Buddha - arătând progresele sufletului. Peșterile 1, 2, 10, 16, 17, au lumini, 11, 19 și 26 merita de asemenea vizitate.

Peste noapte la hotel.

Ziua 07: De la Aurangabad la Indore (380 km)

Dimineaţa plecăm de la Aurangabad la Indore.
Sosire la Indore și check-in la hotel. Timp liber în restul zilei.

Peste noapte la hotel.

Ziua 08: Indore la Bhopal (prin Ujjain 245 km)

Dimineaţa pleacăm de la Indore la Bhopal şi vizităm Ujjain pe drum.
Ujjain - Situat pe malurile râului Shipra, Ujjain este unul dintre locurile sacre pentru pelerinajul hindus. Se crede că povestea căutarii mitologice a nectarului nemuritor a avut loc aici și una dintre cele patru picături căzute din borcan a picurat pe Ujjain. Astfel, Maha Kumb are loc în Ujjain la fiecare 12 de ani şi folosit ca bază pentru calculele de astronomie hinduse, astrologie si geografie.
Ujjain are o mare tradiție culturală şi educaţională.

Vizita la templul lui Mahakaleshwar, Observatorul de zidărie, Jantar Mantar, Bathing Ghats ale râului Shipra și Gopal Mandir, un templu din secolul al 19-lea al arhitecturii Maratha.

Sosire la Bhopal și check-in la hotel

Peste noapte la hotel.

Gopal Mandir Ujjain 456

Ziua 09: Bhopal (Excursie de o zi la Sanchi & Bhimbetka)

Dimineaţa plecăm într-o excursie de o zi la Sanchi și Bhimbetka.
Sanchi - Sanchi este unul dintre cele mai frumoase exemplare de arhitectură budistă. Este cunoscut pentru stupele sale, mănăstirile, templele și stâlpii datând din secolul al 3-lea î.Hr. până în secolul al 12-lea A.D.. Cel mai faimos dintre acestea este Sanchi Stupa, inițial construit de împăratul mauryan Ashoka. Se vizitează de asemenea Pilonul Ashoka.

Bhimbetka – este situată la periferia de nord a delimitării Vindhyan. La Bhimbetka se află peste 600 de adăposturi neolitice din stâncă unde veţi vedea detalii panoramice vii, picturi care descriu viața locuitorilor de peşteri din preistorie şi care reprezintă o cronică neprețuită pentru istoria umanităţii. Picturile murale descriu activitățile vieții cotidiene, cum ar fi vânătoarea, dansul, muzica, caii și călăreții de elefanţi, animalele de luptă, colectarea mierii, decorarea trupurilor, deghizările, scene de uz casnic, simboluri religioase și populare etc. Figurile de animale care apar, cum ar fi bizoni, tigri, leu, porci mistreți, elefanţi, antilope, câini, șopârle, crocodili, contribuie, de asemenea, la furnizarea de informații pentru istoria naturală.

Sanchi Stupa from Eastern gate Madhya Pradesh

Ziua 10: Bhopal la Jhansi (tren) și Orchha (18 km)

Dupa un micul dejun relaxat mergem la stația de cale ferată Bhopal să urcăm în trenul pentru Jhansi.

Tren Detalii: NDLS Shatabdi (12001)
Plecare de la Bhopal - 1515
Sosirea la Jhansi - 1836

Sosirea la Jhansi și transfer la Orchha (30 km).
Grandoare Orchei a fost capturată în piatră, înghețată în timp, o moștenire bogată pentru secolele care vor veni. În acest oraș medieval, timpul a închis ochii, iar palatele și templele construite de conducătorii lui Bundela în secolele 16 și 17 păstrează o mare parte din perfecțiunea lor iniţială.

Noaptea la hotel

Ziua 11: De la Orchha la Khajuraho (140 km)

După micul dejun, vizităm Raj Mahal cu Hall of Private Audience and Public Audience și camerele regale cu picturi murale frumoase pictate pe pereți și tavane, având teme religioase și laice. Rai Parveen Mahal este numit după curtezana muzician (1592-1604).

Jahangir Mahal (secolul 7) este un palat construit pentru a comemora vizita împăratului.

După-amiază plecăm de la Orchha şi ne îndreptăm spre Khajuraho.
Sosirea la Khajuraho și check-in la hotel.
Noaptea la hotel.

Ziua 12: Khajuraho

O zi întreagă pentru explorarea grupurilor de vest și de est a templelor. Khajuraho ocupă un loc unic în arhitectura de templu din India. Cele 85 temple de temple de peste 1000 de ani, minuţios sculptate, au fost construite într-un interval scurt de 100 de ani, de la 950 AD - 1050 AD, însă doar 22 mai sunt astăzi în picioare. Sculpturile erotice sunt o altă caracteristică foarte importantă ale templelor Khajuraho.

De asemenea, vom vizita nou templu Chandela, din secolul 10, proaspăt excavat.

Noaptea la hotel.

Khajurao Kandariya mahadev

Ziua 13: Khajuraho la Jhansi (175 Km) și Agra (tren)

După o dimineață relaxată plecăm de la Khajuraho către Jhansi pentru a se lua trenul Shatabdi Express pentru Agra.

Detalii tren: NDLS Shatabdi (12001)
Plecare de la Jhansi - 1844
Sosirea la Agra - 2110

Sosire în Agra și check-in la hotel.

Noapte la hotel.

Ziua 14: De la Agra la Delhi (205 Km)

După micul dejun vizită la Taj Mahal - un poem în marmură albă, construit de împăratul Mughal Shahjahan în memoria soţiei sale, Mumtaj Mahal. Capodopera cea mai fascinantă și mai frumoasă din India actuală, acest edificiu perfect simetric este situat în mijlocul unor grădini amenajate pe malul râului Yamuna. Exteriorul său de marmură reflectă nuanțe trandafirii şi aurii la răsărit și apus, în timp în timpul zilei este de un alb orbitor, iar noaptea pare o perlă în lumina lunii.

Agra Fort de unde patru dintre conducătorii cei mai puternici ai dinastiei Mughal au condus vastul imperiu și cel mai frumos monument de dragoste, Taj Mahal, care este conceput şi realizat fără cusur.

După vizită plecăm la Delhi

Sosire la Delhi și transfer la hotel.

Noaptea la un hotel.

Ziua 15: Delhi

După micul dejun ne bucurăm de un tur de o zi a noului şi vechiului Delhi.

Vizită la Fortul Rosu (IMP: închis lunea) – fortăreaţa impunătoare de secol 17, construită din gresie roşie este înconjurată de un imens zid înalt de delimitare de 33 de metri. În interior sunt palate rafinate și grădini frumoase.

Vizavi de Fortul Roşu se află Jama Masjid (Moscheea de Vineri) din gresie roşie şi marmură albă. Finalizată în 1656, la un cost de un milion de rupii are proportii perfecte şi este cea mai mare moschee din India, unde mai mult de 20.000 de persoane pot îngenunchea la rugăciune. Interiorul sălii de rugăciune este împărțit în culoare de arcuri de piatră. Pereții și podelele sunt din panouri de marmură încrustate.

De asemenea, vom vizita Raj Ghat de pe malul râului Yamuna, care este un memorial pentru Mahatma Gandhi, locul unde a fost incinerat în urma asasinării sale, în ianuarie 1948. Memorialul se află în mijlocul unor grădini amenajate și este reprezentat de o platformă simplă pătrată de marmură neagră inscripționată cu ultimele sale cuvinte "Hei Ram". O flacără veșnică arde 24 din 24 de ore.

Vom trece prin Lutyens Delhi și vom vedea Poarta Indiei construită din piatră Bharatpur, care îi comemorează pe cei 70.000 soldați indieni care au murit în primul război mondial. 13516 nume de soldați britanici și indieni uciși în războiul din Afganistan anului 1919 sunt gravate pe arcadă şi pe fundații. Vom opri pentru fotografii la Rashtrapati Bhawan, odată rezidenţa viceregelui, acum reședința oficială a președintelui Indiei.

Mai târziu, după-amiaza, vom explora New Delhi. Vizită la mormantul lui Humayun, construit de soția sa Haji Begum în secolul 16. Un exemplu timpuriu de arhitectură Mughal, considerat a fi predecesorul Taj Mahal-ului. Elementele de design îmbină o clădire scundă, luminată de intrari arcuite înalte, deasupra cărora există un dom rotund. Monumentul este înconjurat de Bagh char (grădini împărțite în cadrane), de canale de apă și fântâni.

Mai târziu, vizităm Qutub Minar, reperul Delhi, un imens turn de victorie a cărui construcţie a fost a începută în 1199 și finalizată în 1368. Minar are 72.5m înălţime, un diametru de la 14,4m la bază și 2.7m în partea de sus. Turnul are 379 trepte până în vârf.

Noaptea la hotel.

Taj Mahal Agra India

Ziua 16: Plecare Delhi

Dupa micul dejun veţi fi transferat la aeroport Delhi pentru îmbarcarea pentru zborul către casă. (Check out nu mai târziu de ora 12.00)

Ziua Itinerariu Hoteluri
Hoteluri de 4 stele Hoteluri de 5 stele
Ziua 01 Sosire Mumbai Fariyas Trident Nariman Point
Ziua 02 Mumbai Fariyas Trident Nariman Point
Ziua 03 Mumbai – Pune The Pride Courtyard by Marriott
Ziua 04 Pune – Aurangabad Lemon Tree ITC Rama International
Ziua 05 Aurangabad Lemon Tree ITC Rama International
Ziua 06 Aurangabad Lemon Tree ITC Rama International
Ziua 07 Aurangabad – Indore Lemon Tree Radisson
Ziua 08 Indore – Bhopal Courtyard by Marriott Courtyard by Marriott
Ziua 09 Bhopal Courtyard by Marriott Courtyard by Marriott
Ziua 10 Bhopal – Jhansi – Orchha Orchha Resort Orchha Resort
Ziua 11 Orchha – Khajuraho Ramada Radisson
Ziua 12 Khajuraho Ramada Radisson
Ziua 13 Khajuraho – Jhansi – Agra Four Points by Sheraton Radisson
Ziua 14 Agra – Delhi Holiday Inn Crowne Plaza
Ziua 15 Delhi Holiday Inn Crowne Plaza
Ziua 16 Delhi Plecare    

 

Prețurile de mai jos sunt pentru tururi private de 2, 4 sau 6 persoane: 

 
Număr de persoane Hoteluri de 4* (vezi lista) Hoteluri de 5* (vezi lista)
2 persoane (un cuplu)

2400 euro/ persoană

(în cameră dublă)

2700 euro/ persoană

(în cameră dublă)

4 – 6 persoane

2200 euro/ persoană

(în cameră dublă)

2500 euro/ persoană

(în cameră dublă)

Supliment cameră single 800 euro 1000 euro

Tarifele se modifică pentru grupuri de la 10 persoane în sus.

Prețurile includ:

1. Cazare în hoteluri menționate în listă (sau din aceeași categorie, în cazul în care la momentul rezervării nu mai sunt camere disponibile) cu mic dejun inclus (cu excepția zilei 1)

2. Asistență permanentă oferită de agenție locală.

3. Transferuri de la/ la aeroport.

4. Vizitele la obiectivele menționate, excursiile, biletele de intrare necesare.

5. Transportul în India cu minibus cu șofer (toate taxele incluse).

6. Ghid de limbă engleză.

7. Apă minerală asigurată în fiecare zi.

8. Bilete de tren din Bhopal/ Jhansi/ Agra cu vagon cu aer condiționat

9. Toate taxele necesare în India.

Prețurile NU includ:

1. Bilete de avion – curse interne sau internaționale

2. Taxe de aeroport

3. Cheltuielile personale, convorbiri telefonice, bacșișuri, consumația la hotel, băuturi de orice fel

4. Taxa de viză

5. Asigurări

6. Costuri în caz de îmbolnăvire, spitalizare, evacuare medicală necesară

7. Bacșișuri pentru șoferi, chelneri, ghizi etc.

Detalii

  • Destinatia: India, Madhya Pradesh
  • Durata sejurului: 16 zile
  • Pret: De la 2200 EUR/pers (grup privat)

Cele mai căutate

Contactati-ne!

Dacă aveți o idee sau o sugestie, un plan de vacanță pe care vreți să vi-l îndepliniti, așteptăm să ne contactați

Trimiteți-ne un mesaj
Sau haideți la o cafea
Căutați-ne la telefon
+0723.593.157
Scrieți-ne pe Facebook
Agentia.De.Turism.Gold.Voyage
Trimite-ne un email
office@goldvoyage.ro

Newsletter

Dacă alegi să te abonezi, te vom ține la curent cu informații despre cele mai frumoase excursii, îți trimitem din când în când oferte speciale și îți vom povesti despre locurile unde putem merge împreună!

Întotdeauna numai informații utile! De maxim 12 ori pe an. 

Adresa

 Str. Principatele Unite nr. 11, parter, ap. 1, sector 4, București 

Program de lucru: luni-vineri (09:00 - 18:00).

0723.593.157

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Agentia Gold Voyage

Copyright © 2013 Agenția de Turism Gold Voyage. Toate drepturile sunt rezervate. 

Agenția de Turism Gold Voyage este membru ANAT și operator de date cu caracter personal nr. 9345/28.05.2009 | Licenta de Turism nr.  660/ 18.01.2019 | Brevet de Turism nr. 16479/27.04.2010 | Poliță de Asigurare Seria I Nr. 50061/ 26.10.2018 I CUI: RO 21179058 | Nr. Reg. J40/3700/22.07.2007.

Disclaimer

În cazul unor eventuale neconcordanțe care pot apărea între informațiile asupra tarifelor și alte detalii din site și informațiile primite în agentie sau prin email din partea agenției, întotdeauna vor avea prioritate informațiile primite direct în agenție sau prin email. Pentru informații sau rezervări ne puteți contacta la adresa de email office@goldvoyage.ro și la numerele de telefon 021.253.07.25 și 0723.593.157.