Saturday, 07 February 2015 02:00

Kenya

Tara rezervatiilor naturale

Plajele intinse pe coasta Oceanului Indian, savanele, padurile sau celebra rezervatie Masai Mara sunt doar cateva dintre atractiile acestei tari. Plajele de o frumusete naturala deosebita, cum sunt Diani Beach si Galu Beach sau Mombasa, cu viata sa de noapte trepidanta, pietele, bulevardele si atelierele de bijuterii ce impanzesc strazile merita vazute.

Kenya este situata in estul Africii, de-a lungul Ecuatorului si este una dintre cele mai spectaculoase destinatii de vacanta pentru care puteti opta. Plajele intinse pe coasta Oceanului Indian, savanele, padurile sau celebra rezervatie Masai Mara sunt doar cateva dintre atractiile acestei tari. Plajele de o frumusete naturala deosebita, cum sunt Diani Beach si Galu Beach sau Mombasa, cu viata sa de noapte trepidanta, pietele, bulevardele si atelierele de bijuterii ce impanzesc strazile merita vazute.

Clima este calda, iar daca va numarati printre pasionatii de natura este bine sa stiti ca aceasta tara este un fel de Mecca a excursiilor de tip safari. Pe teritoriul Kenyei se gasesc 11 parcuri nationale, printre care si Tzavo, unul dintre cele mai mari din lume, 4 rezervatii naturale si 2 parcuri marine.

Kenya este considerata „bijuteria Africii de est” si are printre cele mai frumoase plaje de pe continent, o viata salbatica si o infrastructura turistica incredibil de sofisticata. Mai presus de toate, Kenia este un loc pentru safari si o zecime din teritoriul sau consta in parcuri nationale si rezervatiii. Peste 50 de parcuri si rezervatii acopera teritoriul tarii, existand chiar si sase parcuri marine in Oceanul Indian.

Kenia are o populatie diversa fascinanta, cu peste 40 de triburi diferite, fiecare cu propria limba si cultura. Triburile cele mai mari includ Kikuru, Luyia si Luo, insa cei mai faimosi sunt localnicii inalti imbracati in rosu din tribul Masai, care inca duc o viata semi-nomada. Cultura Swahili, cu un amestec de african si asiatic, se afla de-a lungul coastei, unde a prosperat secole de-a randul datorita comertului cu barcile din lemn de stejar vechi „dhow” peste Oceanul Indian cu Arabia si Persia.

Capitala Keniei se afla Nairobi, numele acesteia provenind de la Ewaso Nyirobi din massai, care inseamna ape racoroase. Cea mai mare parte a acestuia e spatiu verde, de aceea i se spune de multe ori Orasul verde in plin soare.

Al doilea oras ca marime este Mombasa, situat de-a lungul Oceanului Indian. Este un important port si principalul centru turistic de pe coasta. Mombasa are una din cele mai frumoase plaje si recifuri din Africa iar inima orasului se afla in zona veche printre strazile inguste si arhitectura moderna. Orasul reprezinta un amestec cultural, aici putand fi vazute numeroase moschei, temple hinduse si biserici crestine. Viata de noapte este foarte animata, de-a lungul coastelor fiind plasate cluburi de noapte cu diferite tematici, adresate diferitelor genuri iar hotelurile au propriile evenimente de divertisment.

Principalele atractii turistice din Mombasa: Kizingo, principala zona rezidentiala, sediu al The State House si a Mombasa Golf Club, aici avandu-si sediul si scoala independenta Aga Khan Academy, Kibokoni, parte a orasului vechi cu o arhitectura Swahili, Fort Jesus, Makadara, parte a orasului vechi, Ganjoni, zona rezidentiala.

Varful sezonului turistic este in lunile ianuarie si februarie, anotimpul fierbinte si uscat din aceasta perioada fiind considerat a fi cel mai placut. Tot atunci pasarile din Kenia vin in stoluri mari spre lacurile din zona Marii Falii.

Related items

Adresa

 Str. Principatele Unite nr. 11, parter, ap. 1, sector 4, București 

Program de lucru: luni-vineri (09:00 - 18:00).

0723.593.157

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Agentia Gold Voyage

Copyright © 2013 Agenția de Turism Gold Voyage. Toate drepturile sunt rezervate. 

Agenția de Turism Gold Voyage este membru ANAT și operator de date cu caracter personal nr. 9345/28.05.2009 | Licenta de Turism nr.  660/ 18.01.2019 | Brevet de Turism nr. 16479/27.04.2010 | Poliță de Asigurare Seria I Nr. 50061/ 26.10.2018 I CUI: RO 21179058 | Nr. Reg. J40/3700/22.07.2007.

Disclaimer

În cazul unor eventuale neconcordanțe care pot apărea între informațiile asupra tarifelor și alte detalii din site și informațiile primite în agentie sau prin email din partea agenției, întotdeauna vor avea prioritate informațiile primite direct în agenție sau prin email. Pentru informații sau rezervări ne puteți contacta la adresa de email office@goldvoyage.ro și la numerele de telefon 021.253.07.25 și 0723.593.157.