Creta

Misterioasa insula Creta

Cea mai mare insula greceasca si leagan al civilizatiei minoice, scaldata de valurile Marii Egee, Creta este un loc fascinant care si-a pastrat farmecul si grandoarea inca de pe vremea cand aici inflorea una dintre cele mai dezvoltate culturi din Europa.

Gazda a mii de turisti in fiecare an, Creta se bucura de generozitatea soarelui din luna aprilie pana in luna noiembrie. Timp de opt luni puteti sa va rasfatati pe plajele intinse, sa va aventurati in apele calde ale marii si sa practicati orice sport acvatic va doriti. Insula lui Zeus impresioneaza prin frumusetea salbatica a muntilor stancosi, prin plajele sale cu nisip fin, prin palatele superbe cum sunt cel din Knossos, fosta resedinta regala, dar si cele din Phaistos, Mania si Hagia Triada. Peisajele incantatoare din Creta pot fi explorate si prin excursiile tip jeep-safari care imbina adrenalina cu placerea descoperiri unor privelisti unice.

Capitala Cretei, Heraklion, orasele Chania si Rethymnon, muzeul de arheologie din Heraklion unde pot fi admirate colectii antice originale adunate din toata Creta. Dar si frescele viu colorate ce zugravesc viata de zi cu zi a cretanilor sunt puncte importante in explorarea acestei insule fascinante.

Creta este binecunoscuta pentru legendele ce se leaga de numele sau. Printre acestea cele mai cunoscute sunt Legenda Minotaurului si cea a lui Zeus, despre care se spune ca ar fi fost crescut pe aceasta insula paradisiaca pentru a fi ferit de mania tatalui sau, zeul Cronos care se temea ca acesta ii va lua locul. Legenda Minotaurului este cea care a si dat numele civilizatiei cretane, in cel de minoica.

La fel ca si aheii in cazul calului troian, Pasiphaë apeleaza la un truc si ii porunceste arhitectului Daedalus sa construiasca o vaca din lemn in care se ascunde pentru a-l pacali pe taur si astfel se naste fiul sau, o creatura legendara cu corp de om si cap de taur, vestita pentru cruzimea sa. Regele inchide minotaurul intr-un labirint imens si il aseaza in centrul acestuia pentru a nu mai gasi drumul spre iesire. O data la noua ani primea drept jertfa din partea atenienilor 7 fecioare pentru a-i potoli minotaurului setea de sange. In cele din urma, la fel cum dominatia Cretei a fost curmata de razboinicii greci si Minotaurul a fost ucis de eroul elen Tezeu.

Dupa vizitele in vechile orase cretane si dupa ce veti admira vestigiile unei culturi fascinante, aveti prilejul sa va relaxati in parcul acvatic Limnoupolis, din orasul Chania sau sa va distrati in cosmopolitul oras Hersonissos

Related items

Adresa

 Str. Principatele Unite nr. 11, parter, ap. 1, sector 4, București 

Program de lucru: luni-vineri (09:00 - 18:00).

0723.593.157

 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Agentia Gold Voyage

Copyright © 2013 Agenția de Turism Gold Voyage. Toate drepturile sunt rezervate. 

Agenția de Turism Gold Voyage este membru ANAT și operator de date cu caracter personal nr. 9345/28.05.2009 | Licenta de Turism nr.  660/ 18.01.2019 | Brevet de Turism nr. 16479/27.04.2010 | Poliță de Asigurare Seria I Nr. 50061/ 26.10.2018 I CUI: RO 21179058 | Nr. Reg. J40/3700/22.07.2007.

Disclaimer

În cazul unor eventuale neconcordanțe care pot apărea între informațiile asupra tarifelor și alte detalii din site și informațiile primite în agentie sau prin email din partea agenției, întotdeauna vor avea prioritate informațiile primite direct în agenție sau prin email. Pentru informații sau rezervări ne puteți contacta la adresa de email office@goldvoyage.ro și la numerele de telefon 021.253.07.25 și 0723.593.157.